A sör nem ember...

2015. július 24. 18:16

Mi a fenének kell belekötni most már az élő fába is? Miért kell mindenből ennyire messzemenő következtetéseket levonni?

2015. július 24. 18:16
Gazda Albert
Cink

„Hogy mit kellett Némethnek magyaráznia? Azt, hogy nyilvánosan ellőtte századszor is a szakállas székely poént, miszerint az asszony nem ember, a sör nem ital és a medve nem játék.

Azt is mondhatnám, hogy így jár, aki ósdi-anakronisztikus vicceket ismételget nyilvánosan, nagy tömeg előtt, de közben azt is van mondhatnékom, hogy de tényleg, mi a fenének kell belekötni most már az élő fába is? Miért kell mindenből ennyire messzemenő következtetéseket levonni? Miért lesz attól Németh Zsolt  vagy bárki  a női egyenjogúságot sárba tipró hímsoviniszta godzilla, ha székelyül poénkodik egy Székelyföld kellős közepén megrendezett fórumon?

Van ezzel a párttal baj elég, hülyeségek miatt feleslegesen verni a habot ezért is hülyeség.

Na mindegy, egy dolog még eszembe jutott, ami fontos lehet. Ha egyik-másik határon túli magyarok lakta vidéken megkérdeznék tőletek  tegyük fel, hogy elvetődtök arra , hogy hány családotok van, ne ijedjetek meg: igazából arra kíváncsiak, hogy vannak-e gyerekeitek. Ezt is jó tudni, nem igaz? Hiába, a magyar nyelv érdekes jelenség, ugyanazok a szavak sokszor egészen mást jelentenek. A közegekről, a kontextusokról és a hangsúlyokról már nem is beszélve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. július 26. 11:04
-„...női egyenjogúságot sárba tipró hímsoviniszta godzilla, ha...” -Lányok, asszonyok, hölgyek. Unalmas már, ez az örökös méltatlankodás, ha véletlenül egy vicc elsül. -Tiszteletet követelnek? Azt ki kell érdemelni, mint a szeretetet. Egy-egy jó poén, nem tiszteletlenség. Különben is, minden viccnek megvan a maga igazságmagva. Olvastam valahol; akinek van humorérzéke, az mindent megtud oldani. Akinek nincs, az „mindenre képes(!!!)”. És... ez nem vicc! -Az nem megy, hogy féltéglával verik a mellüket; mi is ugyanúgy mint a férfiak. Egyenjogúak vagyunk, így igaz és így helyes. Azonban, ha ez itt-ott hátránnyal jár, azt is el kell viselni. Van egy közmondás; ha, kiszedtétek a húsát, igyátok meg a levét is. -A primitív, kvóta követeléshez is vannak ötleteim. Pl. építkezés; esőben hóban, fagyban, izzó napsütésben. Testet, lelket megnyomorító körülmények között dolgozni. Avagy ilyenkor; hát mégis csak nők vagyunk? ”A la carte és-vagy, fakultatív” nők? -Az, hogy a férfiak negyede a nyugdíjkort sem éri meg, az nem fáj? Pedig ez sem vicc. Halálosan komoly, hogy stílszerű legyek. Ebbe belenyugodni, ez ám az igazi; nemi sovinizmus, nősovinizmus! -Nő-soviniszták, van egy nő által írt tanulmány. Mely szerint, sokkal több férfit juttatok a temetőbe, mint ahány nőt a férfiak megölnek.
atila68
2015. július 26. 10:54
Egyébként össze tudná valaki foglalni egy mondatban miről is szeretett volna beszélni Gazda Albert?
atila68
2015. július 26. 08:07
"egyik-másik határon túli magyarok lakta vidéken megkérdeznék tőletek – tegyük fel, hogy elvetődtök arra –, hogy hány családotok van" Nocsak? Elcsatolták Nógrádot, Jászságot, Tiszántúlt?
atila68
2015. július 25. 20:33
Nem hiszem el! Mindezt Gazda a Cinken??? WTF!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!