Hazug érvekkel védi az állami földvagyon szétlopását az FM

2015. július 23. 09:05

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormány már döntött az állami földvagyon kijátszásáról, és most görcsösen próbálnak érveket találni a nyilvánvaló lopás elfedésére.

2015. július 23. 09:05
Sallai Róbert Benedek
Facebook

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára ma úgy nyilatkozott, hogy az állami földek értékesítésére azért van szükség, mert csak így tudnak fejlesztési hiteleket felvenni a gazdák. Az LMP szerint ez átverés, mivel a valódi megoldást a bölcsebb, a kisgazdaságokat előnyben részesítő támogatáspolitika jelentené, amennyiben pedig mégis hitelre van szükség, azt az állami garanciával tehetnék meg: csak ez tudná biztosítani azt, hogy a tőkeerős gazdálkodók ne tegyék tönkre a kisbirtokosokat.

Ennél is aggasztóbb, hogy miközben az államtitkár úr cáfolni igyekezet azt a hírt, hogy a jelenlegi bérlőinek elővásárlási joga lesz, bevallotta, hogy licit alapján fogják értékesíteni a földeket. Ez végleg lehetetlenné tenné, hogy a kisebb gazdálkodók földhöz jussanak, hiszen esélyük sem lenne többet ajánlani a tőkeerős nagygazdaságoknál.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormány már döntött az állami földvagyon kijátszásáról, és most görcsösen próbálnak érveket találni a nyilvánvaló lopás elfedésére. Múlt héten a külföldiektől akarták megvédeni a magyar földet, most a hitelfelvétel szükségességével indokolják a földrablást.

Az LMP szerint az állami föld stratégiai erőforrás, amelynek egy normális kormány esetében a falvak feléledését, a vidék gazdasági megerősödését, a helyben maradást kellene szolgálnia, nem pedig az oligarchák gazdagodását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. július 24. 05:33
Egyre nyilvánvalóbb, hogy Sallai az LMP díszparasztja nyakon öntötte saját magát egy vödör szarral, és most görcsösen próbálja mindenre rákenegetni.
Bolond Istók
2015. július 24. 05:33
Egyre nyilvánvalóbb, hogy Sallai az LMP díszparasztja nyakon öntötte saját magát egy vödör szarral, és most görcsösen próbálja mindenre rákenegetni.
küllő
2015. július 23. 15:34
"....Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. . Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket..."
vakhangya6
2015. július 23. 10:53
A gázszerelés közben végezte el Mészáros stróman Lőrinc a földművelés tudományt? Vajon miért alkalmasabb egy narancsbolsi a főldműveléshez, mint egy olyan aki nem narancsbolsi de a földből élt eddig is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!