Baglyok itala

2015. augusztus 27. 17:07

Az ember, ha parasztot látott, felállt a pokrócról és elvette tőle az előre bekészített pillepalack uhudlert, majd visszafeküdt, a paraszt meg ment szántani a golyóverésbe.

2015. augusztus 27. 17:07
Szily László
Szily László
Kősüllő

„Csodás beszámoló. Jómagam egyszer találkoztam az uhulderrel. Lentiben voltam katona, már hónapok óta, de még nem ittam egyetlen csepp alkoholt sem. Annak a fényében ez azért nem volt különös, hogy amúgy sem ittam és egy üveg sörtől tökre be tudtam nyomni, ha mégis. Ám egy nap beosztottak a biztonsági őrségbe, ami a létező legnagyobb főnyeremény volt. Azt jelentette ugyanis, hogy az ember kapott egy pokrócot, egy egész vekni kenyeret, kurva sok melegítős és gyíkhúskonzervet, aztán párosával kivitték a laktanya közelében lévő lőtér mellé, és lerakták valamelyik odavezető földút szélére. Hány rejszrekord dőlt meg abban a szép természeti környezetben!

A feladatunk amúgy nem az volt, hogy gecibe fojtsuk Zala megyét, hanem az, hogy megállítsuk és visszafordítsuk azokat a parasztokat, akik a lőtérre belógó földekre mennek dolgozni. A gyakorlatban ez úgy zajlott, hogy az ember, ha parasztot látott, felállt a pokrócról és elvette tőle az előre bekészített pillepalack uhuldert, majd visszafeküdt, a paraszt meg ment szántani a golyóverésbe.

Én ráadásul egy rafkós csókával kerültem tanulópárba, aki azon aggódott, hogy mi van, ha ma nem jönnek a parasztok. Így prroaktív módon rávett, hogy őrhelyünket elhagyva bemenjünk a faluba egy ismerőséhez. Beléptünk egy tök sötét ház konyhájába, ahol nem volt senki, én viszont rááltam a felhalmozott krumplira. Amikor kicsit megszokta a szemem, kiderült, hogy majdnem jól láttam át a helyzetet, azzal a finomítással, hogy 9-14 ember feküdt a padlón, rongyokba burkolva, teljes némaságban, és krumpli helyett az egyikükön álltam, amit udvariasan nem tett szóvá. Itt a haverom szerzett egy üveg uhuldert, amit már odabent meg kellett húznom.

Annyira volt jó érzés, mintha Sütő Tamás alezredest húztam volna meg! Már a házból kilépve elbaglyosodtam, a pokróchoz visszatámolyogva épp hogy el tudtam heverni, máris megjelent az első földműves. Fél óra múlva a szemem már kocsányon lógott ki az üregéből, pockot is hánytam, és amíg Lentiben voltam, soha többé nem ittam egy csepp alkoholt sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1514, 1848: PROTOBOLSI LÁZADÁSOK
2015. szeptember 01. 01:49
ott verték félre az orrodat is, te urbánus aszfaltparaszt?
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 31. 14:55
Irni tud ez a nyikhaj hülyegyerek. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!