Én és a Cink

2015. szeptember 04. 08:41

Amikor az Origo és jó néhány munkátlan hónap után a Cinkhez kerültem, és belaktam a helyet, azt mondtam: nagyobb ajándékot nem kaphattam volna az élettől.

2015. szeptember 04. 08:41
Gazda Albert
Cink

„Amikor az Origo és jó néhány munkátlan hónap után a Cinkhez kerültem, és belaktam a helyet, azt mondtam: nagyobb ajándékot nem kaphattam volna az élettől. Igaz, meg is érdemeltem. Jobbat tényleg nem tudtam volna elképzelni sem: végre megint írhattam, rengeteget, és mindig arról, ami érdekelt. Ilyen csak a mesében van – és a Cinknél volt. Azzal a plusszal ráadásul, hogy a dolgok, amik érdekeltek bennünket, és szívesen írtunk róluk, érdekeltek benneteket is.

Sokáig úgy éreztem – és úgy is nézett ki –, hogy erőfeszítéseinket siker koronázza. A tartalom színesedett, az olvasottság nőtt, a beszélgetések és a viták érdekesek voltak, és mindenki majd megőrült a boldogságtól. De voltak azért terveink, olyanok is, amik túlmutattak a konkrét számokon. Például kevesebb reblogot, több originális kontentet szerettünk volna, hogy jobban látsszon, kik vagyunk, mit akarunk, hogy legyen karakteres saját arcunk. Hogy világos legyen, mit jelent, hogy függetlenek vagyunk – önmagunktól és a berögződéseinktől nyilván nem, de a politikától és a gazdaságtól igen –, olyanok, akiket a saját hülyeségeinken kívül nem köt semmi, és nem követünk semmiféle vonalat. Egymásét sem, ha volna olyan.

Nos, abban nem vagyok biztos, hogy ezen a téren valóban-maradéktalanul sikeresek voltunk. Ahogy ránézek a pontokra, amiket tavaly nyáron a teendőinkről összeszedtünk, azt látom, hogy van, amiben megbuktunk. Nem lett több eredeti tartalom: se riport, se interjú, se saját kreatív projekt, semmi hasonló. Olyanból, mint a zsíros-kommunizmusos sorozat – amelyet dettó a kelleténél korábban hagytunk elhullani –, nem egy kellett volna, hanem több tucatnyi.

Ezzel együtt mégsem hagytunk benneteket olvasnivaló nélkül, a gyászreakciókból is ezt a következtetést kell levonnom. Igyekeztünk és sokat dolgoztunk. Bár volt, aki megkérdezte, hogy ezért a szarért tényleg pénzt kapunk-e, ilyen intenzitással blogolni-posztolni-írni mégis igényel egy kis munkabírást és odaadást. Magam is meglepődtem, hogy több mint háromezer cuccot raktam ki másfél év alatt, és nemcsak vicces képaláírás volt ebben, hanem betű is bőségesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. szeptember 30. 10:15
Albert! Javaslom ne használj olyan kifejezést aminek nem vagy tisztában a jelentésével. Igen, a független szóra gondoltam.
krutyifix
2015. szeptember 10. 14:59
"függetlenek" eheheheh....
várúr
2015. szeptember 10. 00:20
Nemtom, mennyit fizetnek a sóhivatalban, de a kevés is túl sok. Ne irigykedj a Magyar Időkre. Míg ti ballibek hitványkodtatok, a jobbos sajtó majd' éhenhalt. Most ti koplaltok, a Cinkről nem is beszélve, amit a ballib amerikai tulaj úgy becsukott, mint paraszt a bicskát.
gemesigabor82
2015. szeptember 08. 09:41
Nagyon sajnálom, hogy véget ért a Cink. Jobbos vagyok, nem kicsit, nagyon, de veletek gyászolok: http://filleres-emlekeim.blogstar.hu/2015/0 9/03/ket-hazaarulo-szily-laci-es-gombos-edina/20052/ Ha bármiben segíthetek, ne habozz írni! Egyébként sem. Kurva jók voltak a cikkeid. Mi kollégák tartsunk össze, a politika nem választhat szét bennünket. Szeretettel: Gémesi Gábor [email protected]
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!