C terv

2015. október 19. 08:45

Az, hogy a horvát kormánynak már eleve volt egy bármikor „bevethető”, bármikor hatályba léptethető C terve arra az esetre, ha Magyarország lezárná a két állam határát a menekültáradat előtt (ami pénteken este, éjféltől, ugye, meg is történt), egyértelműen jelzi, hogy bizony készültek, nagyon is felkészültek erre a lehetőségre.

2015. október 19. 08:45
Szabó Palócz Attila
Magyar Hírlap

„Az, hogy a horvát kormánynak már eleve volt egy bármikor »bevethető«, bármikor hatályba léptethető C terve arra az esetre, ha Magyarország lezárná a két állam határát a menekültáradat előtt (ami pénteken este, éjféltől, ugye, meg is történt), egyértelműen jelzi, hogy bizony készültek, nagyon is felkészültek erre a lehetőségre. Kolinda Grabar-Kitarovic elnök nemrég járt itt, tárgyalt, egyeztetett, felszólalt, mosolygott, tehát mindenről tudhatott jó előre, s megvitte az erre vonatkozó híreket is. Hogy megfelelő helyen idejében intézkedhessenek… Persze, ne feledjük – amire egyébként elemzők és politológusok rendre igyekeznek is felhívni a figyelmet –, hogy Horvátországban ezekben a napokban, hetekben mindent a választások viszonylatában mérnek. Igen, a migránsválság kezelését is.

A hétvégi jelentések szerint a horvát hatóságok Csáktornyára, onnan pedig tovább, Szlovénia felé kezdték szállítani a Szerbia felől érkező bevándorlókat. A csáktornyai pályaudvaron szombaton délután már vöröskeresztes aktivisták várták a migránsokat. Délután, még sötétedés előtt egy, ezernyolcszáz embert szállító szerelvény érkezett a horvát–szerb határról, Tovarnikból az állomásra. Csáktornyán hatszáz embert buszra raktak, háromszázat a macelji, háromszázat pedig a muraszerdahelyi határátkelőhöz vittek – Szlovénia felé. A többieket vonaton utaztatták tovább. Megmosolyogtató volt hallani, nézni, hogy a csáktornyai vasútállomáson számos televíziós társaság közvetítőkocsikkal várta a migránsok érkezését. Vagyis esetenként, időnként több volt ott a tévés, mint a menekült. Persze, hiszen ez most a szenzáció…

Pedig Horvátországnak egészen más problémákkal is szembesülnie kell ezekben a napokban: a Kupa folyó kilépett a medréből, falvak vannak víz alatt, Károlyváros felismerhetetlen – írta tegnap az Index.hr hírportál. A tudósítások katasztrófahelyzetről szólnak, amelyet senki sem jelzett előre, teljesen fölkészületlenül érte a lakosságot. A Kupa mentén több kisebb falut is elmosott a folyó, amely minden korábbi vízállási rekordot megdöntött az idén. A gondokat azonban csak tetézi, hogy a legtöbb most megdőlt csúcsérték tavalyról származik, tehát sok helyen még a helyreállítással sem végeztek igazán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tamzol
2015. október 19. 11:20
Hallatlan nagy tervezés előzhette meg! Ha nem mehetnek Északra, mennek Észak -Nyugatra! Olyan Gyurcsányos megoldás! Annak idején mikor kérte az EU, a gazdasági mutatókat, visszakérdeztek:.. milyennek kell lenni?..Na ez is olyan..
Berecskereki
2015. október 19. 09:37
Tévedés. Horvát kormánynak nem volt A,B,C, D terve. Egyetlen terve volt, hogy Horvátországba belépő migránsok minél előbb távozzanak az országból. Ehhez rendelték, rendelik az eszközöket. Ennek során a migránsokat a szomszéd országok határához szállítják és ott elirányítják a vakvilágba. Ez történt a magyar határon és ez történik most a szlovén határon is. Most azonban csapdába kerültek, mert Ausztria és Szlovénia is csak meghatározott kontingenst tud fogadni. Ennek következtében tízezrek fognak feltorlódni Szerbiában és Horvátországban. akikről gondoskodniuk kell. Hogyan készültek erre fel? Sehogy. Ezért probléma számukra a kerítés.
sozlib_abschaum
2015. október 19. 08:57
Hála Istennek, hogy Magyarországnak nem ballib kormánya van éppen most. Hajrá Magyarország!
Nomine
2015. október 19. 08:55
nem volt ennek a szerencsétlen Milanovic-nak egy rendes terve sem csak nagy pofája + magyarfóbiás nyilatkozatai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!