Polgári közép - Dúzsi Szekszárdi Ó Vörös Birtokbor Estate Wine 2011

2015. november 24. 15:02

Feltűnően jó bor. Semmi túlspilázás, mellébeszélés. Az illattól a lecsengésig rezzenetlen ív.

2015. november 24. 15:02
Alföldi Merlot
Művelt alkoholista

„A pályája nagyrészében Szegzárdi Ó-vörösként futó házasítás első évjárata egyben az első piacra került Dúzsi-bor volt 1994-ben. Merlot-kékfrankosként indult, hogy most mi a pontos összetétele, nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy miért nem bikavér. A honlap tanúsága szerint a Szekszárdi Ó Vörös Birtokbor Estate Wine »2003-as elődjét a Magyarországra látogató Master of Wine képviselői egyik legjobb ár- érték arányú bornak minősítették a magyar piacon.«

Feltűnően jó bor. Semmi túlspilázás, mellébeszélés. Az illattól a lecsengésig rezzenetlen ív. Nem tudom, hogy mennyi benne a cabernet (ha egyáltalán), de határozottan emlékeztet egy jól sikerült cru bourgeois-ra. Ugyanakkor azt gyanítom, hogy az egyensúlyban, a jól ihatóságban fontos szerepet játszik a kékfrankos szaftos gyümölcsössége, frissítő savai. Van mélysége, de egy percig sem nehéz. Az alkohol 13,5 százalék. Nemes bor, ideális pillanatban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2015. november 29. 20:54
Igaz,igaz de most már majdnem becsiccsentem. Hol az istenben hagytam a slusszkulcsom?
tas0125
2015. november 29. 20:52
Igaz,igaz de most már majdnem becsiccsentem. Hol az istenben hagytam a slusszkulcsom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!