Idén nem készült édes bor

2015. december 03. 10:20

Meleg, száraz évjárat van mögöttünk, viszont a szüreti időszakban, október első harmadában beköszöntött elhúzódó esőzések, közel 160 mm, nem kedveztek a szüret zavartalan lebonyolításának.

2015. december 03. 10:20
Orsolyák Attila
Facebook

„A pince jóformán kiürült, köszönöm a látogatásokat, vásárlást és bizalmat. A 2013-as borok (csak késői szüretelésű borok készültek) szépen rendeződnek a palackban augusztus végi töltésük óta, szép savaiknak köszönhetően kiváló egyensúlyt mutatnak a 125 és 140 gramm maradékcukorral. A 2015-ös alapanyagok a hordókban pihennek, némelyik az erjedés utolsó fázisában tart. Meleg, száraz évjárat van mögöttünk, viszont a szüreti időszakban, október első harmadában beköszöntött, elhúzódó esőzések, közel 160 mm, nem kedvezett a szüret zavartalan lebonyolításának. Az esős, párás időszak előtt szüretelt szőlőből kiváló borok kerülhetnek palackba. Édes bort nem készítettem ebben az évben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!