A szerelem lényege

2016. február 14. 11:56

A szerelem lényege, hogy két magányos lélek köszönti, megérinti és megvédi egymást.

2016. február 14. 11:56
Rainer Maria Rilke
Citátum.hu

„A szerelem lényege, hogy két magányos lélek köszönti, megérinti és megvédi egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. február 14. 12:42
A szerelem lényege: érzelmi, lelki-szellemi és biológiai kötődés, melynek egyetlen értelmes célja a családalapítás, a család közös fenntartása, közös védelme és egymás boldoggá tétele.
memocrat
2016. február 14. 12:34
"Nem úgy szeretlek téged, mintha rózsa, topázkő vagy égő szegfű lennél, mely tüzes nyilakat szór: úgy szeretlek, ahogy a vak, mély homályban leledző dolgok szeretik egymást, lélek és árny közt, titokban. Úgy szeretlek, akár a növény, mely nem virágzik, és virágai fényét magába rejtve hordja, szerelmed tette, hogy testemben él sötéten a fojtó, sűrű illat, amely felszáll a földről. Szeretlek, nem tudom, hogy mikortól és mivégre, gőg és probléma nélkül egyszerűen szeretlek, így szeretlek, mivel nem tudok másként szeretni, csak így, csakis e módon, hogy nincs külön te, nincs én, oly közel, hogy enyém a kezed a mellemen, oly közel, hogy pillád az én álmomra zárul." Az év minden napján. :)
szeekely
2016. február 14. 12:28
leirom ide is meg mashova is: hello-o-o-o! a valentine-nap azert nagy szam amerikaban, mert ott nincsen nevnap! vili, a dili, fiuk-lanyok? amerikaban nincsen nevnap, nem ismerik, nem hasznaljak, azt se tudjak, mi az! na, ezert van nekik egy valentine-napjuk, ami olyan, mnint egy osszevont nevnap az osszes keresztnev szamara egyetlen napra besuritve. tetszenek erteni? nem egy extra nap a nevnapok melle, hanem azok helyett van, azokat helyettesiti! na most nyalonc-media ezt persze nem erti, es richtig behozza az osszes ilyen amcsi allurt az orszagba akkor is, ha nekunk van ennel szebb is es jobb is, legalabbis jo magyar szokas: a nevnapok megunneplese. nyalonc-media ugyanigy imadja a halloween-napot, magyarul tok-napot, az amcsi lotyo celebeket, a profi footballt es kezilabdat, az amerikai elnoki elovalasztasokat, stb. ugy megis mi a fittyfene kozunk van ezekhez a tipikus jenki dolgokhoz europaban? megmondom itt es most, jol figyeljetek: ez kulturalis gyarmatositas! az amcsi multikulti libseviki terjesztese. ennek a gyarmatositasnak az onkentes zsoldosai a nyalonc media, akik telenyuzsogik a magyar sajtot oda nem valo dolgokkal. semmi baj a valentine-nappal, kulonben, csak azzal amikor tul nagy feneket keritenek neki, mintha egy kulonlegesseg lenne, ami nelkul mi magyarok nem elhetunk. hat nem az! vegyel viragot a kedvesednek, legyel jo hozza, oszt joeccakat. lol!
Bokros Birka
2016. február 14. 12:14
A magyar kultúrában nincs Valentyik nap, az megint egy kalmár ünnep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!