Schengen 2.0

2016. április 16. 11:41

Úgy tűnik, ha valódi előrelépést akarunk elérni, akkor nemcsak a saját dolgainkat kell a kezünkbe venni, hanem Európa ügyeit is.

2016. április 16. 11:41
Szabó Palócz Attila
Magyar Hírlap

„Úgy tűnik, ha valódi előrelépést akarunk elérni, akkor nemcsak a saját dolgainkat kell a kezünkbe venni, hanem Európa ügyeit is. Most egyelőre az a legfontosabb, hogy hazánk támogatókat találjon ehhez a tíz ponthoz a huszonhét tagállam többségében. Jó, Merkelnek igazoljuk a hiányzását… Az akciótervet a következő napokban a visegrádi országoknak és az uniós miniszterelnököknek is megküldik; mérlegeljenek. Mi éri meg nekik jobban? Tűrni és elfogadni – sőt mi több, buzdítani – a feltartóztathatatlan beáramlást, vagy rendezni végre közös dolgainkat? Az Európai Unió nem veheti el tőlünk azt a jogot, hogy »mi mondjuk meg, hogyan akarjuk megoldani a problémáinkat« – mondta Orbán Viktor. S hozzátehetjük: azzal pedig az unió ne törődjön, hogy belegebedünk-e vagy sem, esetleg sikerre visszük a megoldásainkat. Legyen már nekünk is egy kis felelősségünk a saját sorsunk alakításában!

A schengeni rendszer érték, ebben nagyjából közmegegyezés van, s a belső határok szabad átjárhatóságát körömszakadtáig fenn kell tartani. Ez azonban csak úgy oldható meg, ha felszámoljuk a külső anarchiát, ami a belső káosz okozója.

Schengen 2.0 – második nekifutás, egy új esély. De legyünk vele sokkal figyelmesebbek, mint amilyenek az elődjével voltunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. április 16. 20:23
"Schengen 2.0 a saját dolgainkat kell a kezünkbe venni, hanem Európa ügyeit is" Illemhely 0.0 Vedd kézbe a saját dolgodat, és intézd el folyó ügyedet.
pemete jakab
2016. április 16. 19:38
"Úgy tűnik, ha valódi előrelépést akarunk elérni, akkor nemcsak a saját dolgainkat kell a kezünkbe venni, hanem Európa ügyeit is." Ja persze, mert 2010 óta olyan nagy előrelépes történt belpolitikailag, hacsak nem a KSH és az ÁKK kozmetikázott statisztikáit értjük alatta.
balbako_
2016. április 16. 15:40
Orbán nemcsak jajgat, mint Tiborc, de kiutat is mutat. Reméljük, hogy egyre többen csatlakoznak hozzá.
Akitlosz
2016. április 16. 15:25
Akkor csatoljuk Európát Magyarországhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!