Van valami a levegőben

2016. június 15. 18:27

A jó történeteink sora gyarapszik. Nem tudom, mi van a levegőben, de idén már nem először érzem ezt az örömöt.

2016. június 15. 18:27
Borbás Barna
Válasz.hu

„Csak nézem és nézem a Margitszigetnél meg a körúton tegnap este készült képeket, videókat. Szalai gólörömét, a szurkolói csoportok fotóit. Olvasom a diadalittas beszámolókat. Rég tapasztalt, felszabadult örömöt élhetett át mindenki, akit kicsit is foglalkoztat – sőt: megérint –, hogy mi van a nemzeti tizeneggyel. Túlértékelnék? Aligha. 50 éve nem volt ilyen futballsikerünk. Több volt ez bármelyik tétmeccsnél. Ez volt a visszatérés. Nem tudom, mi van a levegőben, de idén már nem először érzem ezt az örömöt.

(...)

És aztán ott van az Eb-s bemutatkozásunk, és tudom, tudom, ez »csak« egy meccs a bajnokságról, nem nyertünk meg semmit, mégis sikerült valami, ami évtizedek óta nem, ráadásul minőségi focit mutattunk, nem csoda, hogy ekkora az öröm. Az átok megtörése ebben az esetben ér annyit, mint az Oscar.

Valódi teljesítmények ezek magyar sportból, magyar kultúrából. Ráadásul iszonyúan szerethető karakterekkel – köszönöm, Röhrig Géza, köszönöm, Széll Tamás! –, akikből mindenki erőt meríthet a saját életéhez és teljesítményéhez, az is, aki egyébként nem készít Oscar-díjas filmet, nem vízilabdázza le a porondról egész Európát és nem készíti el a kontinens legjobb kecsegéjét.

A jó történeteink sora gyarapszik. Tehetünk még azért, hogy ez a valami maradjon a levegőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2016. június 15. 20:48
Macedón határzár!
marko11
2016. június 15. 19:51
bizony - végre sikerek, világsikerek sorozatban én a januári cannes-i nagydíjtól (Saul fia) a tegnap esti foci bravúrig folyamatosan élvezem a nagy magyar sikereket
Öreg
2016. június 15. 19:51
Felejtsük el azt a bátorságot: "merjünk kicsik lenni" Hajrá magyarok !
blondiner
2016. június 15. 19:31
Egyre jobban látszik, hogy ha kimaradt volna a 12 év balliberális uralom, akkor nem csak gazdagabbak, de sokkal összetartóbbak lehetnénk. Egyszerűen jó közösségben élni, az örömöt sokad-magunkkal megélni. Olyan ez, mint a családi karácsony, vele szemben a magányos ember ünnepe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!