Nem vagyok simlis lobbista, mindig csak az ország érdekeit néztem

2016. július 10. 09:10

Ugye, nem gondolja komolyan, ha feltételezzük, hogy valóban meg akarnék vesztegetni valakit, ezt telefonon beszélném meg? Interjú.

2016. július 10. 09:10
Kiss Szilárd
Privátkopó

Az Index szó szerint idéz az Ön telefon lehallgatási anyagából. Itt most a takarékszövetkezeti ügyre gondolok, amelyben Önt azzal vádolják, hogy 40 millió forinttal próbált megvesztegetni egy takarékszövetkezeti elnököt, hogy elkerülje a 700 milliós tartozás visszafizetését.

Erre két dolgot is szeretnék megjegyezni: egyrészt én ártatlan vagyok, a vádban emlitett büntetőügyet nem követtem el! Ez az engem érintő ügy még bírósági szakban van, és majd a biróság dolga lesz eldönteni, van-e közöm hozzá.  Másrészt pedig rendkívül érdekesnek találom, hogy egy magát függetlennek nevező sajtóorgánum  miként juthat hozzá titkosszolgálati módszerekkel megszerzett szövegekhez.

Térjünk a lényegre! Ha igazak a vádak, Ön egy halom pénzt keresett volna ezzel az illegális tranzakcióval, de nevezhetjük korrupciónak is.

Nézze, az én generációm a szocializmusban szocializálódott. Én ráadásul idestova 30 éve élek a Szovjetunióban, majd - annak széthullását követően - Oroszországban. Ugye, nem gondolja komolyan, ha feltételezzük, hogy valóban meg akarnék vesztegetni valakit, ezt telefonon beszélném meg?

Mi a helyzet az ön C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításával? Igaz, hogy többször megbukott?

Valóban átestem a nemzetbiztonsági átvilágitáson, valóban megbuktam, de köztudott, ha valaki több mint öt évet él külföldön, ráadásul Moszkvában, az már nemzetbiztonsági kockázat. (...)

Az Index talált egy céget, amelyben Ön és Mészáros Lőrinc társtulajdonosok. Ezt hogy magyarázza?

Miért kéne magyarázkodnom? Mészáros Lőrinc köztudottan a miniszterelnök barátja, és mezőgazdasági vállalkozások tulajdonosa. Nem értem, mi kivetnivaló van abban, hogy mint sikerorientált üzletember és lobbista, az ország egyik jelentős vállalkozójával próbálok üzletet kötni. Lehet, hogy vannak, akik nem értesültek róla, de 1990-ben Magyarországon rendszerváltás történt, és hazánk a kapitalizmus útjára lépett. A kapitalizmus, pedig a sikeres üzletről szól, ennek tükrében, nem is értem az Ön kérdését.

A híradásokban gyakran olvashattunk Cvetkova asszonyról, az Ön élettársáról, aki szintén a legmagasabb politikai és gazdasági körökben forog.

Erre nem is reagálnék, annyira izléstelennek találom a magánélet belekeverését az én ügyembe.

Azért ezen ne lendüljünk ilyen gyorsan túl. Az Ön élettársa, társtulajdonosa annak a vízumközpontnak, amely állítólag tömegesen állított ki vizumokat az EU-ba igyekvő prostituáltaknak? Erre állítólag Spanyolországtól Németországig találtak nyomokat.

A vizumközpont munkája kizárólag a vízumkérelmek befogadására irányul, ezzel felgyorsítva az ügyintézést. A vizumok elbirálása és kiadása kizárólag a konzulátus feladata, erre ráhatása a vizumközpontnak nem volt és nem is lehetett, úgyhogy azt javaslom, hogy kérdésével forduljon hozzájuk.” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. július 11. 10:49
HHAHHAHAÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Egy kibaszott szélhámos, bazmeg, a pofám leszakad, az "ország érdekei", mi a fasz folyik itt, miért nincs sitten még ez a senkiházi????
BőröndÖdön
2016. július 10. 20:30
Börtônben a helye...
Berecskereki
2016. július 10. 11:17
Jelen esetben nincs értelme azon vitázni, hogy ki, milyen célból végeztette a közvélemény kutatást. A közvélemény kutatás eredménye két dologra választ ad. 1. A válaszadók tisztában vannak azzal, hogy a népszavazás nem jelenti az EU-ból való kilépést. Ez azt is jelenti, hogy aki összemossa a népszavazást a kilépés állítással, valótlanságot állít. 2. Nagy valószínűséggel a népszavazás érvényes és eredményes lesz.
balint60
2016. július 10. 11:10
"mindig csak az ország érdekeit néztem" - az ország meg én vagyok, tehette volna tevékenysége alapján KSz a la XIV. Lajos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!