Tűrhetetlen (23.)

2016. augusztus 22. 07:09

Ma az elvileg azonos civilizációs, kulturális gyökerű társadalom (tömeg) sem képes a békés együttélésre. Pedig látszólag minden adott, ami a tömeg boldogságához szükséges.

2016. augusztus 22. 07:09
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Ez a tömeg adott, és e tömeg boldogságához minden feltétel adott. Van Facebook (a tömeg 21. századi apoteózisa), és lehet Pokémonokra vadászni a térben, amely immár valóságos megnyilvánulási formáiban is virtuálissá lett. A testek összeérnek a Sziget kakofóniájában (mennyire más szimbólum volt a sziget még nem is olyan régen!), és nőstények küzdenek már a femininné vált pszeudohímekért.

Az egykoron valóságos Bastille-t látott tömeg nem is álmodhatott a tömeggé válás ilyen tökélyéről. A valóságos Bastille-t látott tömeg még valódi vért akart és szerzett magának, vért ivott és vérben fürdött, és a lehető legvalóságosabban lincselte meg a tőle különbözőt, s a kiválóbbakat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. augusztus 22. 17:33
"A testek összeérnek a Sziget kakofóniájában (mennyire más szimbólum volt a sziget még nem is olyan régen!)" Mikor? Számomra mindig negatív szimbólum volt az a neve sincsen sziget.
Akitlosz
2016. augusztus 22. 17:32
"Ma az elvileg azonos civilizációs, kulturális gyökerű társadalom (tömeg) sem képes a békés együttélésre." Miért, mikor volt? Ez mindig is így volt, szóval semmi nem változott. Az ember ilyen. Az állat is amúgy. Mindig megy a küzdelem, az erőforrásokért, a jobb életért, a szaporodásért, a területért. Ezt így, ilyennek találta ki az evolúció.
naiva
2016. augusztus 22. 13:38
"Ma az elvileg azonos civilizációs, kulturális gyökerű társadalom (tömeg) sem képes a békés együttélésre. Pedig látszólag minden adott, ami a tömeg boldogságához szükséges." Hogy mennyire igazak ezek a szavak, azt az itt kommentelő nagyérdemű társaság hozzászólásai is kitűnően mutatják! Bayer úr mindig világosan látja a lényeget! Lehet néha kissé nyersen fogalmaz, de igaz amit mond! Ezek után hogyan is képzelhetnénk el Európában a békés multikulturális egymás mellett élést? Sehogy! Csak erre próbál egyre drasztikusabban rávilágítani, hogy a vakok is lássák! Ha pedig a beözönlés így folytatódik tovább Európában, jó is ha a keresztjeit mindenki időben eldobálja, mert lenyakazás járhat érte az életbe lépő új törvények szerint!
Géká
2016. augusztus 22. 11:50
Bayer elmagyarázta a Békemenet szindrómát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!