Nyakas

2016. augusztus 29. 10:37

Elérhető és értelmes választás egy Nyakas bor, a belvárosban éppúgy, mint a Római-parton. Igen pocséknak kell lennie az évjáratnak, hogy valamely palack csalódást okozzon.

2016. augusztus 29. 10:37
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„A Nyakas az ezredforduló környékén startolt, a borászatot Tökön építették fel, területeik e település és Budajenő környékén találhatók, több mint 150 hektárt művelnek. Malya Ernő főborász vezetésével vetették meg a lábukat a piacon, ma is ott vannak mindenhol. A budapesti helyeken garantáltan elérhető és értelmes választás egy Nyakas bor, a belvárosban éppúgy, mint a Római-parton. Igen pocséknak kell lennie az évjáratnak, hogy valamely palack csalódást okozzon. A stabilitást az okosan kidolgozott, következetesen alkalmazott stílus, a reduktív iskolázás, az átlátható fajtaválaszték mellett a csapat összetétele is magyarázza. Ugyanazok teszik a dolgukat másfél évtizede, ugyanazt csinálják, jól csinálják.

A termékpiramis egyik fő eleme a sauvignon blanc, amely fixen hozza a szokott karaktert és minőséget. Ezt legfeljebb az időjárás befolyásolhatja. A 2015-ösön érződik, hogy melegebb, egészségesebb volt az évjárat, mint az eggyel korábbi. A szőlő beérett, alkoholt is adott – 13-asat –, a savak sem vesztek el, vibrálnak ügyesen. Tükrös zöldessárga szín, gyümölcsös-egreses-epres-füves illatok. Van tartalma is a kortynak, kerekre csiszolt, frissítő, finom, ízletes bor ez. Hossza is van, nem illan el a kelleténél korábban az anyag. Bónusz: jólesik a második és a harmadik pohár is. Kiváló kísérői ők a múlófélben lévő nyárnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. szeptember 14. 12:27
Lehet ,hogy szereti a bort Gazduram. Jobban is áll mint a politika. Mert ott mindig a lőrét dicséri.A politikában ne próbálkozzon somelier lenni. AZ SZAKMA!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!