Egy sör nem sör

2016. szeptember 14. 09:38

A jelenlegi, zéró tolerancia a borrégiókra sincs jó hatással. Alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre.

2016. szeptember 14. 09:38
Veres István
Új Szó

„A toxikológusok szerint pedig a javasolt szint alatt elfogyasztott alkohol mennyisége még nem befolyásolja a közlekedési kvalitásainkat. Népnyelvre lefordítva, a szakemberek is elismerték, amit ugye az emberek már rég tudnak, hogy egy sör nem sör. Ez lenne a dolgok pszichoszomatikus vetülete, a gazdasági vetületről pedig csak annyit, hogy a jelenlegi, zéró tolerancia a szlovákiai borrégiókra sincs jó hatással.

Vasárnapos pinceriportjaink során alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre, akik több száz eurós büntetéseket szabnak ki a pincesor és a falu közt kerekező idős emberekre, akik borászkodási céllal látogatják pincéiket. És hát ehhez ugye hozzá tartozik az is, hogy meg kell kóstolni, milyen állapotban van a termék, tisztul-e már, ne adj´ isten fingosodik, pimpósodik. Ha viszont a borász nem biciklizhet ki, mert megbüntetik, akkor hagyja az egészet a francba, a kormány meg sír, hogy hanyatlanak a régiók, nem jönnek a turisták, és mindenki a tablettás olasz bort issza.

Mondjuk nagy kár, hogy az említett javaslatot csak novemberben tárgyalják, mert akkor még biztosan eltelik néhány hónap a hatályba lépésig, az idei murciszezon tehát még a zéró tolerancia jegyében fog telni. Ha már eddig kibírtuk, valahogy ki kell még ezt is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2016. szeptember 26. 00:50
Látszatprobléma, látszatmegoldások. Hol van a 70 éves betintázott borász bácsi dűlőből hazabiciklizésének veszélye a tetőtől talpig kevlárban, színjózanul Istent kísértő downhill-daredevil őrültek extrém sportjához képest? Ráadásul pont Szlovákiában, ahol a tótok annyi sört ihatnak amennyit csak akarnak mert hülyébbek már nem lesznek úgysem tőle.
hátakkor
2016. szeptember 15. 10:00
"Alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre. " Villányban szondáztatnak ( csajom vezetett persze). Egy régiót tudok, ahol az elmúlt 30 évben senki nem látott még szondáztatást: Etyek! VPOP, meg NAV van bőven, vagy balesethez kimegy zsaru persze, de azt leszámítva nincs szondáztatás.
Akitlosz
2016. szeptember 14. 22:52
„A toxikológusok szerint pedig a javasolt szint alatt elfogyasztott alkohol mennyisége még nem befolyásolja a közlekedési kvalitásainkat." Az meglehet, csakhogy a piások nem bírnak annyinál leállni, a nem piásoknak pedig annyi sem kell.
hátakkor
2016. szeptember 14. 15:45
"alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre, akik több száz eurós büntetéseket szabnak ki a pincesor és a falu közt kerekező idős emberekre, akik borászkodási céllal látogatják pincéiket. És hát ehhez ugye hozzá tartozik az is, hogy meg kell kóstolni, milyen állapotban van a termék, tisztul-e már, ne adj´ isten fingosodik, pimpósodik. " Nálunk ez megoldódott kétharmados többséggel. Ha a bácsi nem esik le a bringáról, akkor kerekezhet bor, sör, de pálinka után is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!