Az évtized, amikor elfelejtettünk tükörbe nézni

2016. november 01. 14:01

Sokáig nem akartuk elfogadni, de most már számot vethetünk vele, hogy tíz-tizenöt éve még egy egész másik világban éltünk. De tényleg a nullás évek volt a legnagyobb stíluskatasztrófa több ezer éves civilizációnkban? És ha igen, akkor miért?

2016. november 01. 14:01
Inkei Bence
Index

1. Bő szárú (bootcut) nadrág

A képen random amerikai férfiak láthatók 2004-ből, és számos jelből rá lehetne jönni az évtizedre, de amiről ordít, hogy a nullás években készült, azok a nadrágok. Ez az ún. bootcut nadrág, ami nem egyenlő a klasszikus trapéznadrággal, hiszen az utóbbi fent még szűk, és lejjebb hirtelen bővül, a bootcut fazon viszont sehol sincs beszűkítve, egyenletesen bővül, mint ezek is a fotón. Aztán a farmerdivat beszűkült, de a divathoz értők évek óta azzal riogatnak, hogy nemsokára visszatér a bő fazon - noha nem is tűnt el teljesen, épp az előbb láttam két bootcut farmert is itt a szerkesztőségben. (…)

4. Pólóing, pláne felhajtott gallérral

Bár a trend még ma sem akar elhalni, a korábban a jómódú fehér egyetemistáknak tulajdonított, "preppy" felhajtott galléros pólóing tömegessé válása is a kétezres évtized terméke, akárcsak az ingpulóver. Csakhogy mára Amerikában a bunkó macsó "frat boy" elmaradhatatlan kelléke lett a felhajtott galléros, rózsaszínű pólóing, pedig volt idő, amikor még a legkúlabb rapperek is ebben pompáztak. Olyannyira, hogy 2006-ban még egy hiphop-szám is született róla, mennyire menő is a felhajtott gallér, pedig jól tudjuk, hogy nem az. Főleg nem, ha egyszerre kettőt hajtunk föl. Még akkor sem, ha te vagy Kanye West, akiről egy egész felhajtott galléros galéria is van itt. Jusson mindenki eszébe: ha felhajtja a gallérját, valójában csak a tíz évvel ezelőtti Kanye Westet majmolja. (…)

9. A legrosszabb kalapdivatok

Igen, a kétezres évek feleltek a legidiótább kalap- és sapkadivatokért is. Amíg a férfiaknak remekül állt a kalap a negyvenes évekig, addig a 21. század fedora kalapos ficsúrjairól ez már nem volt elmondható. Ugyancsak ez az évtized hozta újra divatba az újságosfiú sapkát (hogy ezért Jennifer Lopez vagy Britney Spears felelős-e, az még nem világos), és a kamionos baseballsapkáról se feledkezzünk meg. Még szerencse, hogy senki nem kötelez már arra, hogy a fejünkre kelljen tenni valamit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. november 02. 09:29
...comb és térdzsebes nadrág. Maga a borzalom. A rettenet. Állandó utálatom tárgya.
Autofocus
2016. november 02. 09:08
First world problems.
zenitaph
2016. november 02. 06:00
sokkal gázabb volt a 90-es évek Magyarországon, talán elég ha annyit mondok: Színes öltöny - makkos cipő. és bizonyos tekintetben manapság is rosszabb a helyzet: a 50 kilós fiúkákon a lehetetlenül szűk farmerrel, dekoltázsos polóval, ecsetfrizurával.
*ufó*
2016. november 01. 23:09
Bónusz: http://mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/24/99/249926_orban_viktor_ludas_matyikent_forras_a_honlapja.jpg még egyszer: semmi baj nincs ezzel, a baj máshol. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!