Két időpont

2017. január 30. 17:27

Augusztus óta eltelt öt hónap, ez éppen elég idő volt ahhoz, hogy Vona Gábor arcán éppen ötször cserélődjenek a bőr hámsejtjei, s ez alatt az öt hónap alatt Vona maga mögött hagyta a soltvadkerti kiskátét is.

2017. január 30. 17:27
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

Vona augusztusban még tovább akarta vinni a Fidesz nemzetpolitikáját, a kormány migrációs politikáját, valamint a családtámogatás rendszerét. És azt is kijelentette, hogy »a Fidesz költségvetési politikája feszes és takaros, ezt én magam is nagyon értékelem«. Valamint hogy sok jó döntés született az EU-val szemben, a magyar szuverenitás érdekében. Volt még egy remek tanácsa, miszerint Orbán kérjen segítséget a törököktől a székelyek autonómiája ügyében, de mivel sem Thököly Imre, sem Bethlen Gábor nem volt jelen Soltvadkerten, a jelen lévő Gregor Bernadett egyedül nem tudta pontosan értelmezni ezt a felvetést.

Augusztus óta eltelt öt hónap, ez éppen elég idő volt ahhoz, hogy Vona Gábor arcán éppen ötször cserélődjenek a bőr hámsejtjei, s ez alatt az öt hónap alatt Vona maga mögött hagyta a soltvadkerti kiskátét is. Maga mögött hagyta már októberben, amikor nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, azzal a felkiáltással, hogy se gazdag migráns, se szegény migráns ne jöhessen Magyarországra, aztán pár nappal ezelőtt Baló Györgynek az RTL Klubon kifejtette, hogy tulajdonképpen nem is olyan sok az a néhány ezer migráns, akit az EU ide helyezne el a kvóta alapján, úgyhogy azokat akár be is fogadhatjuk. Ez az öt hónap arra is elegendő volt, hogy Vona ötször lecserélt arcbőrével együtt odalegyenek az Orbán-kormány helyes, folytatandó, jó intézkedései. Nem maradt ebből semmi sem, pedig az Orbán-kormány nem változtatott egyiken sem.

Mégis, az éppen ötödik arcbőrét elhasználó pártelnök úr szerint most már új reformkorra van szükség, és mindent, de mindent elölről kell kezdeni és másképpen kell csinálni. »Se helytartók, se földesurak« – jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon Vona elnök úr, amiből már most tudhatjuk, hogy legkésőbb júniusban az lesz az új jelszó, hogy »Helytartók is és földesurak is!«. Vona elnök úr nagyszabású jövőképében immáron egyetlen dolog tűnik állandónak, az, hogy »hidakat kell építeni ember és ember közé«. Mai tudásunk szerint annyi lesz itt a híd, hogy már-már az akadálytalan közlekedés rovására fog menni a hidak száma. De legalább tudható, hogy tíz hónap múlva tovább fog egyszerűsödni a jelszó, méghozzá e szerint: »Egy helytartó és egy földesúr!«

S hogy az ki lenne? Az is nagyon hamar kiderülne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2017. január 31. 16:43
Zsóti, te beteg vagy ha te pofádon (és minden fideszesnek ) a bőr hámsejtjei nem cserélődnek,akkor jó vastag lehet a bőröd ,mint a rinocéroszé.:D Képzeld,Zsóti bőrünk képes megújulni. Ez úgy történik, hogy 28 naponként a bőr sejtjei a felszínre tolódnak, miközben elveszítik sejtmagjukat. Ezek az ún. szaruréteget alkotják. A mindennapos arcápolással, mosdással, dörzsöléssel leválnak a bőrfelszínről. Helyüket állandóan új sejtek foglalják el. Ezt a folyamatot regenerációnak nevezzük. A bőrünk tehát kb. 3-4 hetenként kicserélődik, megújul. Ha ez a folyamat zavartalanul megy végbe, akkor bőrünk tökéletes védelmet nyújt a bennünket ért környezeti hatások kivédésében.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. január 31. 10:49
Egyszer, csak a korrektség kedvéért írhatna egy ambíciózus, a szitán bizonyítottan átlátó cikket orbánról.
vanádium
2017. január 31. 08:46
bayerpubi!A fideszesek pofáján nem tud cserélődni a bőr, mert az nincs rajtuk.
zenitaph
2017. január 31. 08:11
az az igazság, mióta a Bayer maga mesélte el, hogy politikai megrendelésre írja ezeket a cikkeket, a pénzért csinálja, de igazából már ő sem élvezi, azóta komolyan sem tudom venni, meg rendesen felháborodni sem tudok rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!