Tállya Furmint by Homoky Dorka

2017. február 20. 09:46

Kóstoláskor az első gondolatom az, hogy természetes. Lendületes korty, élénk savakkal, nem túlzó alkohollal. Van benne anyag, de nem nehézkes. Kifejezetten jó inni.

2017. február 20. 09:46
Konkoly Mihály
A bor meg én

„A fiatal borász hölgy családja hosszú ideje művel szőlőt Tállyán. 2012-ben kezdett el saját bort készíteni, természetesen családi támogatással, de előtte azért belekóstolt a fővárosi életbe, ahol bölcsészetet tanult. A családi birtokból kapott parcellákat saját felhasználásra. A borokat nagyon jól fogadta a piac. Íme a friss furmintjai:

Tokaji Furmint 2015

A Kővágó, a Hetény és a Nyergesek dűlők termését házasította össze Dorka. Két harmada tartályban, a többi része fában, spontán erjedt. Érett, de nem túlérett alapanyagra gondolok, amikor illatában a vilmos körte, őszibarack, birs, citrusok, zöld alma, ananász jelenik meg. Kóstoláskor az első gondolatom az, hogy természetes. Lendületes korty, élénk savakkal, nem túlzó alkohollal. Van benne anyag, de nem nehézkes. Kifejezetten jó inni. Még fiatal, egy év múlva rendezettebb lesz. Most 6 pont. (2500 Ft)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!