Magyarországiak sztereotípiái székelyekről, Székelyföldről

2017. május 24. 07:58

Minden székely Fidesz-szavazó, és Orbán Viktor a székelyek istene. Minden székely udvarán áll egy Wass Albert-szobor és egy Tamási-emlékmű.

2017. május 24. 07:58
Molnár Tibor
Központ.ro

„Magyarországiak sztereotípiái székelyekről, Székelyföldről

– elsősorban olyanokéi, akik csak tévében láttak székelyt –
☻ Minden székelyt Áronnak vagy Ábelnek hívnak
☻ Minden székely Fidesz-szavazó, és Orbán Viktor a székelyek istene
☻ Minden székely udvarán áll egy Wass Albert-szobor és egy Tamási-emlékmű
☻ A székelyföldi tömbházlakásokban az ajtókat kicsi székelykapuk helyettesítik
☻ Minden székelynek a székely himnusz a csengőhangja, és faragott a PIN-kódja
☻ Minden székely asszony állandóan vagy kenyértésztát gyúr, vagy töltött káposztát főz, vagy a Duna tévét nézi
☻ Minden székely férfi állandóan vagy fát vág, vagy juhokat terel, vagy a subájára heveredve pipázik
☻ A székely gyerekek a játszótéren is népviseletben ugrálnak, és már a köldökzsinórjuk is vitézkötéses
☻ Az Igazi Csíki Sör hűs forrásokból folyik”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. május 25. 17:27
Jópofa írás,gratula.:)
1120
2017. május 25. 00:28
Én még kiegészíteném eggyel... Még a székelyek között is van olyan, akinek szekus volt az apja! (Te baromarc, te...)
flesh ripper
2017. május 24. 17:56
Nehéz lenne olyan budapestit találni, aki csupán a tévéképernyőn látott székelyt...Tény, hogy Budapest fele lakossága legalább félig, de leginkább egészen székely, csak valamilyen okból az a tévképzetük, hogy nem elég progresszív és trendi székelynek lenni és álcázzák magukat. Azt hiszik a honi székely atyafiak, hogy a Soros Európájába nem tudnak felzárkozni, ha Ábelek, ha Mózesek, ha Csíki sört böfögnek, ha Wass Albertet szeretik, hogy ha kopjafát farigcsálnak fogpiszkálóból, ha a most éppen 100 esztendős műszékely himnuszt fújják, ezért inkább piroscsillagos Heineckent vedelnek tüntetően, Soros és Che Guevara híres nyelvescsókját megörökítő (vagy Brezsnyev és Kádár?) szitanyomatos pólót viselnek, hogy olyan szavakat dünnyögnek, hogy "gender-fluid", meg "CEU-mompatibilis", meg "az EU által támasztott elvárásokkal szinkronicitásban folytatott diskurzus a politikailag korrekt alapvetési normák érdekében..." Néha kimennek tüncikézni, éppen a legutóbbin is láttam kétszáz eredeti székely góbét tiltakozni Magyarország ellen.
Tehetős Totó
2017. május 24. 15:07
A székelyek sztereotípiái a táposokról ☻ Minden tápost Patriknak vagy Dominiknak hívnak (Anett/Zsanett) ☻ Minden tápos ballibbant szavazó és Gyurcsány Ferenc a táposok istene ☻ Minden tápos udvarán áll egy Kertész , egy Bokros és az előszobájában útrakész bőrönd ☻ A rózsadombi villákban az ajtókat kicsi bunkerbejáratok helyettesítik ☻ Minden táposnak a Mantovana a csengőhangja, és tetovált a PIN-kódja ☻ Minden tápos asszony állandóan a konditeremben gyúr, vagy vacsora-csatában főz, vagy az RTL tévét nézi ☻ Minden tápos férfi állandóan vagy ligeti fát véd, vagy migránsokat terel, vagy az Oktogonon heherészve füvezik ☻ A tápos gyerekek a játszótéren is gender ruhában ugrálnak, és már a köldökzsinórjuk is biztosító-köteles. ☻ Az Igazi Heineken sör hírös lágerekből folyik”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!