Botka és az MSZP esete a sajtó szabadságával

2017. június 29. 13:37

Amikor Simicska Lajos oligarcha felvásárolta az Index portált és Kálmán Olgát, akkor az MSZP és Botka úr lapított a fűben.

2017. június 29. 13:37
Berszán György
Magyar Idők

„Az Origo hírportál adásvétele kapcsán, amelyet Matolcsy Ádám vállalkozása vásárolt meg, közölték, hogy azon dolgoznak, hogy »az emberek visszakapják a szabad magyar sajtót«. »Nem nyugszanak«, írták, »amíg az olvasók vissza nem kapják portáljukat«, és amíg a »hazug kormányzati tévécsatornák nézői nem kapják vissza televíziójukat«. Meg mindenféle csúnya és félelmetes szavakat használnak, mint például propagandaszócső, meg hazugsággyár. Az embernek menten elhűl a vére, de tényleg.

Érdekes, de amikor Simicska Lajos oligarcha felvásárolta az Index portált és Kálmán Olgát, akkor az MSZP és Botka úr lapított a fűben, és lökjenek meg, de mintha egy árva közleményt sem adtak volna ki. Érdekes, de amikor Puch László oligarcha felvásárolta a Népszavát, a Vasárnapi Híreket és a Szabad Földet, akkor az MSZP és Botka úr lapított a fűben, és lökjenek meg, de mintha egy árva közleményt sem adtak volna ki. Ami a hazug állami tévéket illeti: az MSZP és Botka úr lapított a fűben, és lökjenek meg, de mintha egy árva közleményt sem adtak volna ki egészen 1990-tól 2009-ig a Nap-kelte című MSZP–SZDSZ-es propagandaszócső és hazugsággyár ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gomeli1213
2017. június 30. 12:58
A szabad sajtóval nem az a baj,hogy ki vásárolja fel( az,hogy miből,az már érdekesebb,de erről majd máskor), hanem az, hogy manipulált, még pedig állami szerepvállalással. A köztévét egyébként egyszerű elintézni, mert úgy szar ahogy van,1-2 mazochistan kívül nem nézné senki. De vannak térségek, szolgáltatói csomagok, ahol csak ezeket lehet nézni,ráadásul ingyen,hát ezt nézik. A kereskedelmi sajtó bonyolultabb. Itt nagyon komoly állami befolyás érvényesül. Egy igazi piaci alapon működő sajtópiacon,legalábbis a média tanács adatait elfogadva, a 888,a magyar idők,ripost,stb., újságok, már a lecsóban lennének,de az állam tömi őket. Vannak is elvárások, mint a fenti cikkből látszik. Persze megfelelés is. A logika szabályai szerint ezeknek a hirdetési bevételeknek pl a népszabinal kellett volna landolni. Mert a legnagyobb példányszámot ebből adták el. Nos nálunk megszünt, mert nálunk ilyen a logika. A 888 ne azon kölcsönzök, hogy kié a népszava, magyar nemzet, hanem mennyi közpénz van benne. És ha ennek utána nézett, akár el is szégyellhetne magát. Bár ez ilyen szarházi emberek nem szokták.
pakura_mester
2017. június 29. 21:43
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de mintha ez a nagy Simicskázás meg oligarcházás csak a nagy szakítás után kezdődött volna. Az előtt Simicska nemcsak tisztes vállalkozó volt, hanem a fidesz direkt neki csalta el a közbeszerzéseket és a kooperációjuk gyümölcseként Simicska felhalmozott egy jó 80 milliárdos vagyont. Nehéz elképzelni, hogy a kapcsolatnak egyedül Simicsk a volt a hasznonélvezője, és a Fidesz nem kapott semmit. Pár tíz- száz milliárdnak ott kell még lenni valahol náluk is. Egy esetleges kormányváltás esetén ezeket az ügyeket fel kell deríteni és a lopott pénzt mind simicskától, mind a fidesztől elvenni. Mégha tudom, hogy ebből úgy sem lesz semmi, semelyik pártnak nem érdeke az ügyeket bolygatni, hiszen annak idején ők is bele lettek véve valamilyen mértékben.
zakar zoltán béla
2017. június 29. 16:14
Se több!
Mindjárt
2017. június 29. 15:30
Botka teljesen esélytelen a Fidesz 1,5-2 mllió kádárista nyuggar fidesz birka szavazó bázisával szemben. Mindenki esélytelen. Azért elgondolkoztató, hogy ha Botka miniszterelnök lenne akkor ő lenne az első miniszterelnök aki magyar és se maga se a családja nem hordozza magán a Kadar diktatúra kommunista mocskát. De esélytelen .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!