Vissza a pénzt, polgármester!

2017. július 31. 19:18

S akiket, mivel nem fogadtak szót az önkormányzatnak, és nem fizettek, feljelentett a hivatal.

2017. július 31. 19:18
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„A csillagok megfelelő állása is segített abban, hogy botrány legyen néhány fővárosi önkormányzat azon gyakorlatából, hogy félreérthető táblákkal jelzett közlekedési szabályok, illetve jogsértő bírságolási rutin alapján szanaszét büntetik a polgárokat. A hegyvidéki hivatal például tavaly naponta átlagosan több mint egymillió forint közlekedési bírságot szabott ki – február és november között – autósokra, fejenként ötvenezer forinttal számolva. A mesés bevételhez egyetlen, gondos szemmel és kellő rosszindulattal kiválasztott utcasarokra telepített kamerára volt szükség, amelyet érdemi tájékoztatás nélkül kapcsoltak be. És az, hogy a közlekedési csomóponthoz összevissza jelző táblák vezessenek.

A kamera felvételei alapján tavaly tíz hónap alatt 6337 esetben állapítottak meg jogsértést, 317 millió forintról küldtek ki csekket. Sokan befizették, bár szerencsére nem mindenki. Az Élhető Hegyvidékért Egyesület (ÉHE) gondolkodó és cselekvő polgárai például nem, akik honlapjukon az első pillanattól kezdve tájékoztattak a fejleményekről. S akiket, mivel nem fogadtak szót az önkormányzatnak, és nem fizettek, feljelentett a hivatal. Szabálysértési ügyük ezért a kerületi rendőrséghez került, amely megint csak nem lacafacázott velük sokat, inkább szolgai módon ragaszkodott az önkormányzat által megállapított ötvenezer forintos bírság beszedéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 01. 01:23
G.Lali udvari bolondja...
zakar zoltán béla
2017. július 31. 22:40
lili a lalee
puszika
2017. július 31. 19:40
Rend a lelke mindennek!! Ezek szerint a Jobbiknál nincs rend,igaz nem is volt!! Horváth elvtárs!! Ön liberális? MERT ŐK AZOK AKIK IRTÓZNAK A RENDTŐL MINT ÖRDÖG A TÖMJÉNFÜSTTŐL!! Az ne lepje meg,hogy a pártját is a libsik közé soroltam!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!