Kibeszélő

2018. június 10. 09:44

Olyan országban élünk, ahol a miniszterelnök vidéki házának szomszédságában futballstadion épült. Nem csak ott, mindenfelé.

2018. június 10. 09:44
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Olyan országban élünk, ahol a miniszterelnök vidéki házának szomszédságában futballstadion épült. Nem csak ott, mindenfelé. A magyar futball színvonalára ugyan ez még nincs jótékony hatással, de nem megy minden egyszerre. Olyan országban élünk, ahol a társasági adóból kedvezményesen lehet sportszervezeteket támogatni (főleg a labdarúgást). Milliárdok repkednek. És olyan országban élünk, ahol a hatalom megbízható emberei szép lassan átvették a sportszövetségek és -egyesületek irányítását. Így – mint szinte mindenütt – e területen is érvényesülhet a legfőbb vezető mindent felülíró akarata.

Eddig közismert és – jobb híján – elfogadott tényeket soroltunk. Ilyen országban élünk. De vannak dolgok, amikről úriemberek nem beszélnek. Vagy nem beszéltek. Eddig. A harag azonban rossz tanácsadó. Minthogy pedig Balmazújváros csapata kiesett az első osztályból, a klub vezetője megtörte a hallgatást. Az illető ráadásul nem ellenzéki, hanem Tiba István fideszes parlamenti képviselő (2002 óta!). Most azt emlegeti, hogy az ő kis csapatuk olyan dolgokkal találta szemben magát, amikkel nem tudott megküzdeni. Például azzal, hogy nem egyenlőek a feltételek. Továbbá a klubok anyagi helyzetét a politikai támogatás határozza meg. Ha egy politikus jobban képes érvényesíteni az érdekeit, a csapata is előbbre jut (benn marad az NB I-ben, vagy több tao-támogatást ítélnek neki, netán lehet tőkeerős szponzora).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2018. június 11. 11:18
Még egy dolog. Már egyszer leírtam: "Ez a stadionfóbia valami mentális defekt lehet a neomarxistáknál. Ajánlok egy elemi számtanpéldát: 452:3,8 = 118,9 Megfejtés : 1 db 4-es metró = kb. 119 db. felcsúti stadion Ráadásul a 452 mrd-ból 160 mrd a semmibe ment."
Vakfolt
2018. június 11. 09:00
A múlt hhetekben csak két futóverseny volt Keszthelyen és Hévizen, nagyon sok embert mozgatott meg. Szerintem nemcsak stadionok épülnek, hanem a sport is meg van támogatva.
bormat13
2018. június 10. 22:23
1.A miniszterelnök falusi háza mellé épült stadion és sportiskola sok sok gyereket egészséges életre nevel a szgép nyomkodása helyett! 2. Gy.F. miniszterelnök nem építetett a háza mellé stadiont, igaz a Rósadombon, ahol lakik ez nem férne el. Ő csak az ügyesen szerzett villájába épített uszodát, de oda csak a családja mehet be. MICSODA KŪLÖNBSÉG!!!
puszika
2018. június 10. 20:03
Nem veszed észre ,hogy kimentél a divatból Seres?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!