7 mondat a világűr meghódításáról

2019. szeptember 17. 21:34

A Földet tönkretettük és most menekülnénk?

2019. szeptember 17. 21:34
Vona Gábor
Facebook

Az ember most arra készül, hogy gyarmatosítsa az univerzumot. Ez egyrészt csodálatosan izgalmas lehetőség, amibe beleborzongunk. Másrészt azt mondom, Isten ments! A fajunk, amely a saját élőhelyét sem képes fenntartani, amely tele van belső kétellyel, hazugsággal, szorongással, most elkezdje terjeszteni magát a földön kívül is? Valahogy mindig akkor érzünk vágyat az új meghódítására, amikor nem tudunk mit kezdeni azzal sem, ami amúgy is a miénk. A Földet tönkretettük és most menekülnénk? Jobb, ha nem, mert valószínűleg vírussá válnánk az univerzumban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 18. 21:30
"Valahogy mindig akkor érzünk vágyat az új meghódítására, amikor nem tudunk mit kezdeni azzal sem, ami amúgy is a miénk." Nem. Vannak olyan emberek, akik nem tudnak megülni a seggükön. Az adrenalinfüggők. Kisebbség, de mindig voltak, vannak és lesznek ilyenek. Ők nem állnak le, ameddig valami náluk is erősebb meg nem állítja őket. Mert mindig szükségük van az adrenalin utánpótlásra.
Akitlosz
2019. szeptember 18. 21:25
"A fajunk, amely a saját élőhelyét sem képes fenntartani" Képesnek képes lenne. Csak nincsen rá akarat. Valakiknek további felesleges négerek milliárdjai kellenek még erre a bolygóra. Így persze lehetetlen.
Akitlosz
2019. szeptember 18. 21:22
"Az ember most arra készül, hogy gyarmatosítsa az univerzumot. " És milyen jól teszi! A túlélés záloga. Túlságosan kockázatos csak egyetlen bolygón élni. Aki nem hiszi ő kérdezze csak meg erről a dinoszauruszokat! Itt van a szomszédban a Mars. Egészen földszerűvé lehet varázsolni pár száz év alatt, ha van rá akarat és elegendő pénz. Ami ugyan együtt sok pénz, de több száz évre elosztva vállalható költség. Az emberek nem csak meg fognak tudni élni a Marson, de még jól is fogják érezni magukat ott. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7f/MarsTransitionV.jpg Aztán jöhetnek a szomszédos csillagok rendszerei, majd pedig az egész Tejútrendszer. Az emberiséget semmi egyéb nem állíthatja meg, csak ami még nála is erősebb.
Krupp Skya
2019. szeptember 18. 16:52
Vóna benne lesz a történelemkönyvbe. De ha mosóport neveznek el róla akkor a mosógépben is benne lesz. Itt kapható a világhírű Vóna tisztító por Egy húzás jobbra, egy húzás balra, Nézze meg a pöcsét, nincsen a nadrágba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!