Antikorrupciós munkacsoportot alakítottunk Brüsszelben!

2019. szeptember 13. 16:26

Immár hivatalosan is Magyarország ül az EU korrupciós szégyenpadján.

2019. szeptember 13. 16:26
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Antikorrupciós munkacsoportot alakítottunk Brüsszelben!

Fideszes politikusok egyre gyakrabban utalnak arra, hogy az uniós források nekik csak kampánycélokat szolgálnak. Legutóbb Semjén Zsolt fogalmazott úgy: »nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt«. Túl könnyű lenne lecsapni a magas labdát, miszerint a kipréselt pénzből csak felcsúti Disneyland és nemzeti oligarcharendszer épül, úgyhogy ne tudjuk le ennyivel a miniszterelnök-helyettes eszmefuttatását.

Kétségtelen, hogy Magyarország az EU egyik legbőkezűbben támogatott tagállama, ám a rendszer Semjén prése nélkül is önti ránk a forrásokat. Nem azért, mert »megnyitottuk a piacainkat«, hanem mert az ország gazdasága sajnos továbbra sem zárkózott fel az EU átlagához, az elmúlt évek (uniós támogatások hajtotta) növekedésének ellenére sem.

Immár hivatalosan is Magyarország ül az EU korrupciós szégyenpadján, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) legutóbbi éves jelentése szerint nálunk volt a legtöbb, uniós pénzt is érintő korrupciógyanús ügy. Összesen több, mint 23 milliárd forintot kérhetne vissza az EU Magyarországtól, ám mindez valószínűleg csak a jéghegy csúcsa.

Az Európai Ügyészség merev elutasításával Magyarország aligha járul hozzá ahhoz, hogy ne vetüljön ránk a korrupció gyanúja. Az uniós támogatásokat nem »kipréselni« komoly teljesítmény, hanem úgy elkölteni, hogy azok hosszú távú, fenntartható, és munkahelyteremtő befektetésekként hasznosuljanak, ne pedig egy szűk baráti kör zsebében kössenek ki.

Egyértelmű, hogy cselekedni kell. Ahogy a kampányban megígértük, a leghatározottabban fellépünk az uniós források értelmetlen és korrupt felhasználásával szemben. Ezért alakítottuk meg az Európai Parlament antikorrupciós munkacsoportját, amely kiemelt figyelemmel követi majd az EU-s pénzek útját az egyes tagállamokban, ezzel is támogatva az OLAF, az Európai Ügyészség, illetve az Európai Bizottság munkáját. A munkacsoport minden ülésén arra törekszik majd, hogy napról napra nehezebb legyen elpazarolni vagy ellopni az uniós támogatásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. szeptember 14. 20:23
mondjuk brüsszelre rá is fér
Peter8811
2019. szeptember 14. 18:16
"ANTIKORRUPCIÓS MUNKACSOPORTOT ALAKÍTOTTUNK BRÜSSZELBEN!" Legyen a csoport fedőneve Bolgár kertészlányok Dobrev csoportja!
kispufi
2019. szeptember 14. 17:41
Azért tényleg csak szánni lehet, milyen idióta sött hülye picsa vagy, nap mint nap magad leplezed le. Egyszer bivalyerős nemzetközi kapcsolatokról beszélsz, bizonyítván, hogy mindennemű hazai előélet nélkül úgy lettetek összerakva külföldön, külföldi érdeke alapján, most meg - miközben mindig csak a Fideszt meg Orbánt támadjátok állításotok szerint - nem a Fideszt ülteted szégyenpadra, hanem nagy büszkén és melldöngetve: Magyarországot. A hazánkat. De a többes számot ne vedd magadra, sok mindenkiről beszélek magammal együtt, de nem rólad. Időnként kiéritek magatoknak, hogy hazaárulóknak nevezünk, de amit produkálsz, annak alapján a logikus lépés maholnap az lesz, hogy majd előállsz büszkén, miszerint igenis hazaáruló vagy, mert ma a hazaárulás az igaz hazafiság és mindnyájunk érdeke. (Bár ez utóbbiban nincs igazam, ilyenre egyre kevesebbet hivatkoztok, hogy bármi is mindünk érdeke lenne - minden kommunikációtok az dől, hogy mi a ti és csakis a ti érdeketek.) Nincs mit hozzátok fűzni.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. szeptember 14. 11:45
"Antikorrupciós munkacsoportot alakítottunk Brüsszelben!" Kezdjétek a Momentummal. Nem tudtak elszámolni a tavalyi választásra kapott kampánypénzzel. Kamu számlák, kamu megbízások, kamu politikusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!