Egy régi május elseje

2020. május 01. 15:57

Május elsejére készülni kellett.

2020. május 01. 15:57
Aristo
Pesti Srácok.hu

„Akik a rendszerváltozás után szocializálódtak, azoknak ez a nap egy obskúrus Ligetbeli összejövetel csupán, ahol műanyag virsli, langyos sör és sétáló múmiák fogadták az odatévedőt. Nem volt ez mindig így.

Mikor történetünk játszódik, a kései ’60-as években, a kádári konszolidáció idején – ami azt jelentette, hogy praktikus okokból abbahagyták a gyilkolászást – a legnagyobb ünnepek közé tartozott. Volt ugye még április negyedike, mikor meglehetősen egyedülálló módon megünnepeltették velünk a háború elvesztését és november 7., a nagyoktóberiszocialistának nevezett kommunista puccs aktuális évfordulója. (Ami önmagában is marhaságnak tűnt, hiszen az októberinek nevezett eseményt novemberben kellett ünnepelni.) Május elsejére készülni kellett.

Az egyes cégek pártbizottságai lázasan készítették a pártot és a nemzetközi proletariátust éltető táblákat, tribünöket ácsoltattak, ahonnan dolgozó népünk vezetői megtekinthették a felvonulókat és megnyugodhattak: minden rendben van, hiszen az alattvalók tömött sorokban, fegyelmezetten vonulnak, ahogyan kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. május 02. 13:48
Arisztid,másodfokon újra kiderült,hogy hazudtatok,most László Imre ügyében....
nempolitizálok
2020. május 02. 09:27
Gyurcsány beszéde a proliknak az ATV-ben május 1 alkalmából. A rendszerváltás előtt és utána is vesztesek voltunk" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Timur Link
2020. május 01. 22:30
Egyházi iskolának volt pár előnye akkoriban! 1, Nem kellett felvonulni. 2, Nem tanultunk politikai gazdaságtant. Helyette hittant heti két órában. 3, Nem buktattak oroszból!!!!
zakar zoltán béla
2020. május 01. 20:36
Rongyvilág volt! Nem diktatúra mint ez............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!