A legjobb megoldás békés tüntetők lecsillapítására: feloszlatni a rendőrséget

2020. június 09. 09:02

De miért csak a rendőrséget? Mint nem eleve a törvényeket? Hiszen ha nincs törvény, akkor nincs bűnöző sem.

2020. június 09. 09:02
Tutiblog
Pesti Srácok.hu

„Most éppen azzal az ötlettel álltak elő az USA-ban, az egyik, egy demokraták vezette MINTAÁLLAMBAN, hogy fel kellene oszlatni a rendőrséget. Mondjuk ebben lehet valami, én is feloszlatnám és újjászervezném, hogy utána már ne legyenek rendőrök azok az agyalágyultak, akik térdre borultak a tüntetők előtt. De a terv kiöltői nem egészen így képzelték el, nézzük tehát tovább. A tervben nagyjából az egész haladó tábor egyetért, a kérdés csak a mértékében van: egyesek, pl. fekete polgármesterek csak forrásokat akarnak elvonni és helyette a felzárkóztatásra költeni (értsd: szétosztani a bűnözők, valamint a fekete közösségekben népszerű bűnözői kultúra miatt megnyomorodottak között), a kevésbé mérsékeltek (akiknek nincs felelős pozíciójuk, tehát kb. bármit mondhatnak), azok pedig a rendőrség teljes megszüntetését követelik.

Maga  a logika teljesen érthető: mivel a legtöbb erőszakos cselekmény a rendőrök és a bűnözők között történik, ezért azzal lehet csökkenteni az erőszakos események számát, ha felszámoljuk a rendőrséget. De miért csak a rendőrséget? Mint nem eleve a törvényeket? Hiszen ha nincs törvény, akkor nincs bűnöző sem. Meg kell tehát szüntetni a törvényeket!!! Kétségtelenül sokkal korszerűbb, európaibb, trendibb felfogás, mint a bűnözők bezárása. A világ számos pontján, pl. Líbiában, Maliban, Dél-Szudánban, Szomáliában  folyamatban vannak hasonlóan előremutató, modern, törvény-mentes társadalomszervezési kísérletek…

Na de térjünk vissza Észak-Afro-Amerikára! Ugyanis a tervben van egy apró hiba: az erőszak nem csupán a bűnöző-rendőr kontextusban fordul elő. Mi van például a boltok fosztogatásával? Jó, persze, a boltokat is fel kell oszlatni, hiszen valóban sok erőszakos cselekmény, fosztogatás, lopás, hamis pénzzel fizetés, stb bűncselekmény forrásai a díszes kirakatok és a tömött polcok. Nincs bolt, nincs erőszak! Ha nem lennének boltok, George Floyd ma is élne!

Érthető és jogos tehát a boltok elleni düh is. Majd ha valakinek kell valami, megrendeli az internetről és kiszállítják neki. (Hogyan viszik ki az árut? Fegyveres őrséggel? Mennyibe fog kerülni így a kenyérnek kilója? Na, ilyesmit a bölcs liberális nem kérdez.) Tehát eljutottunk oda, hogy nincs rendőrség, nincsenek boltok. De van még itt további bökkenő is: mi lesz az iskolai lövöldözésekkel? A megoldás egyértelmű: az iskolákat is be kell záratni, így nem lesznek kirúgott diákok, akik visszamennek lövöldözni. Eleve távoktatásban nem is lehet úgy igazán lövöldözni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2020. június 09. 18:38
A tömeg megvan izélve, olyan mint a hazai, az utcan höbörgő "többség" minden pénteken
civis72
2020. június 09. 17:34
SŐT!...az lenne az igazi, segítenének a fosztogatóknak cipekedni
kulakman
2020. június 09. 12:39
De drága libaberráltamcsik , ha nem a rendőrséget oszlatnátok föl , hanem a bűnözőket, akkor is megoldódna a problem he??????????????
toef36
2020. június 09. 12:34
"Agykutatók" agyréme a rendőrségek feloszlatása. A bűnözőktől ki fogja megvédeni a társadalmat? A hülye "feloszlató" polgármesterek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!