Elképzelhetetlen az együttműködés Gyurcsány Ferenccel és csatlósaival

2020. június 07. 07:47

A legsúlyosabb bűncselekményeket elkövetőknek ne az itthoni wellnessbörtönökben kelljen letölteniük a szabadságvesztésüket. Interjú.

2020. június 07. 07:47
Dúró Dóra
Vasarnap.hu

„Mára a politikai életben a zöld programok összemosódtak a liberális pártokkal, ugyanakkor keresztény-konzervatív körökben is egyre fontosabb téma a teremtésvédelem. Foglalkoznak ezzel a témakörrel?

Számunkra természetes, hogy a hazaszeretet természetvédelmet is jelent. Ha úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk a hazánkért és a gyermekeinkért, akkor ebből következően óvnunk kell azt a környezetet, amelyet nekünk is megóvtak a minket megelőző nemzedékek. Ráadásul a Kárpát-medence gyönyörű tájakkal, különleges helyekkel van tele, így méltán lehetünk büszkék rá. Van mit megóvnunk tehát. Ezért is hoztuk létre a Zöld Hazánkat, ami mozgalmunk környezetvédelmi kabinetjeként működik.

Lex Covid: az összes többi ellenzéki párttal szemben a Mi Hazánk képviselői megszavazták a kormány előterjesztését. Miért érezték szükségesnek, hogy igent mondjanak?

Szerintünk az emberélet semmilyen körülmények között nem bocsájtható áruba, nem lehet politikai alku tárgya. Az ilyen helyzetekben különösen fontos félretenni a politikai nézetkülönbségeket és mindnyájunknak a cselekvés oldalára kell állnunk. Nemcsak a parlamentben tettük ezt, tagjaink szerte az országban segítették az időseket egy érintésmentes bevásárlási misszió keretében, önkéntes mozgalmi alapon.

Balliberális politikusok és médiumok körében megszaporodtak a kereszténység elleni kirohanások. Mi a véleménye erről?

Katasztrofálisnak tartom, hogy Szent István országában vannak, akik ilyeneket megengednek maguknak. A magyarság és a keresztény kultúra elválaszthatatlanul összeforrt az elmúlt évezredben, és ennek az értékrendnek az érvényesülése a jövőnk záloga is. A liberalizmus az elmúlt harminc évben is óriási károkat okozott a társadalomban; a Mi Hazánk ezt elutasítja, és a magyar családokra építjük a nemzet jövőjét.

A  Deák téri gyilkosság után kezdeményezi fogják a büntetőtörvénykönyv szigorítását?

A Mi Hazánk szibériai bérrabtartást kezdeményezett, tehát azt, hogy a legsúlyosabb, életellenes bűncselekményeket elkövetőknek ne az itthoni wellnessbörtönökben kelljen letölteniük a szabadságvesztésüket, hanem egy hozzájuk »méltó« körülményeket jelentő orosz börtönben. Ez ráadásul sokkal olcsóbb is lenne a magyar adófizetőknek, hiszen ma többet költ az állam egy fogvatartottra, mint egy fekvőbetegre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. június 08. 14:33
Micsoda meglepetés! A Fidesz házi ellenzéke nem kíván együttműködni... Tegyél rá esküt a Szent Korona előtt, úgy hitelesebb, hihetőbb.
fogas paduc
2020. június 08. 13:18
Gyurcsány Ferencnek távoznia kellett volna már a közéletből 14 éve - legalább.
Aerion
2020. június 08. 13:17
Az orosz börtönök is elég jók, de ha lehet, a még demokratikusabb mexikói (ciudad juarez, sinaloa), vagy brazil börtönöket javasolnám bérrabtartásra.
néhai Ch.Pilot
2020. június 08. 10:48
... most már, hogy átléptél a Mihazánkba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!