Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

2020. november 23. 19:00

A tisztifőorvos aggódik, amiért szerinte még nem félünk eléggé.

2020. november 23. 19:00
Hont András
Hont András
hvg.hu

„Néha úgy tűnik, a vírus megfékezésének egyetlen módját a félelem folyamatos fokozásában látjuk, és időről időre társadalmi nagykoalícióban toljuk le a lakosságot, amiért olyan ostoba, hogy még mindig nem fél eléggé. Ez stratégia a hárítást és végső soron a félelemre építő politikai szemfényvesztést erősíti.

Müller Cecília tisztifőorvos azt javasolta a hétvégén a magyar lakosságnak, hogy közvetlen hozzátartozóin kívül tekintsen mindenki mindenkit potenciálisan fertőzöttnek, és aszerint közeledjen hozzá. Jót akart nyilván, érzékeltetni, hogy a járvány bizonyosan jelen van már mindenki környezetében, és jó, ha körültekintőek vagyunk.

A roppant szerencsétlen és jellemző megfogalmazás azonban azt sugallja, hogy mindenkit, a teljes tágabb környezetünket kölcsönösen és elsősorban veszélyforrásként célszerű detektálnunk: ők, szemben velünk, vírushordozók. Ezenkívül, természetesen, legyünk tekintettel egymásra, vagyis a magyar nemzet néven ismert, sokmilliós vírustenyészetre. A tisztifőorvos aggódik, amiért szerinte még nem félünk eléggé. Nincs egyedül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2020. november 24. 14:23
" hogy mindenkit, a teljes tágabb környezetünket kölcsönösen és elsősorban veszélyforrásként célszerű detektálnunk: ők, szemben velünk, vírushordozók." és mi van ha nem velünk szemben, hanem velük szemben,- annyira niggerül gondolkodsz, faszfej.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 24. 11:49
Müller Cecília a nemzet cuki kis nagymamája, aki gyengéd gondoskodásával megvéd bennünket a valóság okozta traumától.
makapaka2
2020. november 24. 11:43
Hont! Müller Ceciliát hagyd ki az ócska játékodból!
AKissLaci
2020. november 24. 09:24
Hont, mint influenszer? Legalább tudom, kitől kaptam influenszát! Atsü! Hogy rohadna meg a Hont András, meg az egész köcsög hvg-vírus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!