Rossz neked, ha több pénz marad nálad

2021. január 31. 07:44

A független újságírók szerint az adófizetők zsebében több pénzt hagyó intézkedések sem tekinthetők másnak, mint populista ármánynak.

2021. január 31. 07:44
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„Van ez a kreatív tehetségkutató verseny az ún. független újságírók és elemzők körében, amelynek lényege, hogy ki tudja frappánsabban bebizonyítani: ebben az országban az objektíve kedvező és az adófizető polgár zsebében több pénzt hagyó intézkedések sem tekinthetők semmi egyébnek, mint a hibrid rezsim bűzös leheletét árasztó, végtelenül káros populista ármánynak. Most ismét lezajlott egy izgalmas forduló, ezúttal a 25 év alatti fiatalok 2022-től kezdődő jövedelemadó-mentességének témájában; részemről közönségszavazatomat mindenképp a 168 óra publicistájának adnám, aki ezzel a mondattal vezeti be pályaművét: »Az érintettek bizonyára örömmel fogadják a hírt, de van-e ennek az intézkedésnek bármi ezen túlmutató értelme?«

A fogalmazásmód jóval kifinomultabb, mint a Brian életében, de azért érezzük mögötte a finom humort: »Jól van, elfogadom, több pénz marad a fiataloknál. Persze, nyilvánvalóan ez is segítheti az önállósodást. Plusz jutalmazza azt, aki 25 éves kora előtt megkezdi a GDP-lapátolást. És oké, ebből a 150 milliárdból se stadionok lesznek. Ebből se Mészáros Lőrinc fizet ki alvállalkozókat. Költhetik az ifjak akár Special Feri Edition pólókra is, ha úgy kívánják… Na, de eltekintve ezektől… mi a jó ebben?« – »Az érintettek örülnek neki…« – »Pff, örülnek… demagóg!«

Az a tuti, ha a polgár nem örül. Abból nincs gond. Az adóemeléses, kedvezményelvonásos, gázáremeléses, középosztály-sanyargatós korokban mindig olyan megnyugtatóan egyértelmű a helyzet: nincs az, hogy bizonyos rétegek kifejezetten fellélegeznének. Érdemben a nemdolgozónak se jobb, de legalább a dolgozónak is rosszabb, ahogyan azt a kommunista egyenlőségeszmény diktálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 01. 09:20
A baloldal olyan (ha már szóba került) mint a Brian életében a forradalmi tanács, aminek minden ellenérve azzal ér véget, hogy jó, de mit köszönhetünk még(!) a rómaiaknak?
Valodi
2021. január 31. 12:00
... a fiam 5 évig az USA-ban élt, és itthonról is amerikai cégnek dolgozik. Dollárban kapja a fizetését is. A 16%-os SZJA bevezetésekor -gyakorló, hívő keresztényként- kicsit szégyellte magát... azóta többet adakozik!
péterx
2021. január 31. 10:15
Ha Isten nincs, minden meg van engedve. Orbán ellen pedig kiváltképpen: az irracionalitás és az ostoba elfogultság is.
aaabbbccc
2021. január 31. 09:47
az UBI nem tobb penzt adna az embereknek ? akkor az egyik tobb penz rossz a masik meg jo ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!