Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában

2021. március 30. 21:04

Mijatović biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe…

2021. március 30. 21:04
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Mijatović asszonyt megint nem zavarták a tények...

A mai napon megjelent Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosának a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló jelentése.

A számos ténybeli tévedés és ferdítés mellett talán a legbeszédesebb éppen az, hogy a »független« Népszava már kora reggel, órákkal a jelentés hivatalos közzététele előtt beszámolt annak tartalmáról. Ennyit a baloldali média elnyomottságáról.

Úgy tűnik, Biztos asszonyt a részletes szóbeli és több tíz oldalas írásbeli kormányzati tájékoztatás sem érdekelte, hiszen egyetlen észrevételünket sem vezette át a jelentésébe, még a ténybeli tévedéseket sem.

Az objektivitás és pártatlanság látszatára sem adó jelentésben foglaltakkal szemben Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.

A magyar kormány mindezek ellenére továbbra is nyitott a párbeszédre, illúzióink azonban nincsenek.

Ha másra nem is, egy dologra biztosan jó lesz ez a memorandum: Mijatović biztos asszony elemzése egy az egyben beilleszthető lesz az Európai Bizottság következő jogállamisági jelentésébe…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. március 31. 11:08
Kedves Judit, küldje már el az ellenzéki média listát ezeknek a hülye európai némbereknek (Jourova, Mijatovic, Weldt, stb), amit magukról készitettek a médiumok! Ráadásul még hiányos is (Index, 168 Óra, ATV, stb, nincs rajta). Ennyire nincs ellenzéki média Mo-on! https://mandiner.hu/cikk/20210331_tisztelt_donteshozok#commentanch10400701
Mócsing
2021. március 31. 10:00
Nekem csak egy dolog fáj, hogy az állami média az én pénzeből ontja magából a szart. Nem zavar az origo meg a pesti srácok meg az ezer másik oldal fröcsögése, ha elműködik piaci alapon hajrá. DE egy államilag fentartott média látszatban legyen legalább pártatlan adjon lehetőséget az embereknek, hogy megismerjék mindkét oldal piszkos álláspontját. Persze elkerülhetetlen egy kis részrehajlás a mindenkori hatalom irányába, de ami most megy az állami csatornákon az már bicskanyitogató mindezt közpénzből... "Mi sosem vetemednénk arra hogy elhallgattasuk azokat akik más véleményen vannak" jelnleg az állami médiában más sincs mint ez. Ha liberális média szólítaná meg vagy hívná interjúra a kormány tagjait akkor meg csak körberöhögik őket, ülnek a magas lovon. Tisztelet a pár kivételnek aki még elmegy és képvesli a saját álláspontját olyan portálokon is amikről tudni való, hogy a "liberális" értékeket képviselik.
123321
2021. március 31. 09:26
pont az a bajuk :)
még fokozza
2021. március 31. 07:43
Magyarország minden világok legjobbika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!