Az EU mint az LMBTIQ-személyek szabadságát biztosító övezet

2021. május 17. 10:39

Ma van a homofóbia, a transzfóbia, a bifóbia és az interfóbia elleni világnap.

2021. május 17. 10:39
Helena Dalli
Telex

„Az Egészségügyi Világszervezet 31 évvel ezelőtt nyilvánította ki, hogy a homoszexualitást nem sorolja a mentális zavarok közé. Erről a történelmi mérföldkőről az elmúlt 17 évben azzal a céllal emlékeztek meg, hogy felhívják a figyelmet az LMBTIQ-személyek nehéz helyzetére, és minden tekintetben törekedjenek az egyenlőség előmozdítására. Az elmúlt évtizedekben elért eredmények ellenére az LMBTIQ-személyek egyenlősége továbbra is csak illúzió, amint azt az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége LMBTI-felmérésének eredményei és az ILGA-Europe (a Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Interszexuális Szövetség) szivárványtérképe is mutatja.

További aggodalomra ad okot az a tény, hogy egyes uniós országokban egyre inkább teret nyernek a regresszív gyakorlatok – például az úgynevezett »LMBT-mentes övezetek« és a transznemű személyek jogainak korlátozása –, amelyek az LMBTIQ-személyek puszta létezését is megnehezítik. Bár az európaiak egyre nagyobb hányada támogatja az LMBTIQ-személyek egyenlőségét, a szomorú igazság az, hogy Európában nincs számukra biztonságos hely. Zaklatás az iskolaudvaron, munkahelyi megkülönböztetés, a világhálón megjelenő gyűlölet, utcai erőszak... A helyzet továbbra is rendkívül aggasztó, különösen azok esetében, akikről könnyebben megállapítható, hogy az LMBTIQ-csoporthoz tartoznak.

Március 6-án Belgiumban halálra késelték a 42 éves David Polfietet, miután egy melegeknek szóló társkereső alkalmazáson keresztül elcsalták egy találkozóra. Ez a brutális gyilkosság nem elszigetelt eset. Megmutatja, hogy hová vezet a homofóbia, ha nem foglalkozunk a kérdéssel. Ezen az eseten kívül számtalan gyilkosságot vagy gyilkossági kísérletet követtek el LMBTIQ-személyek ellen pusztán amiatt, mert azok, akik. A politikusoknak gyorsan kell cselekedniük, különösen mert emberéletek forognak veszélyben. Ezért fogadta el a Bizottság az LMBTIQ-személyek egyenlőségéről szóló, a 2020–2025 közötti időszakra vonatkozó stratégiáját, amelynek célja többek között a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd felvétele az uniós dimenziójú bűncselekmények listájába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2021. május 17. 19:23
És mikor van a heteroszexuális elhajlók világnapja?
civis72
2021. május 17. 17:17
A heterofóbiás perverzek úgy szeretnék beállítani a konzervatív biológiában hívő normális embereket .hogy ők a betegek...az aberráltak meg a normálisok... .....fejettnyugat megérett a pusztulásra
patópál
2021. május 17. 15:48
Polfliet-et nem a homoszexualitása miatt ölték meg, hanem mert pedó volt, aki egy 15 évessel indult randizni - legalábbis ezt hitte: https://www.brusselstimes.com/news/belgium-all-news/160962/revealed-paedo-hunter-gang-was-active-weeks-before-murder-of-david-polfliet/ Nyilván ez nem menti a gyilkosságot, csak épp a homofóbiához nincs köze.
fogas paduc
2021. május 17. 15:35
Egy faj számára a legtermészetesebb dolog a világon, hogy fenn akarjon maradni. Ehhez két dolognak kell teljesülnie - egyedfennmaradásnak ( életösztön) és a szaporodásnak. Tehát azért, mert a homoszexualitás és egyéb deviancia előfordulhat spontán, az nem azt jelenti, hogy természetes, hanem azt jelenti, hogy igen, spontán előfordulhat. De azért, mert láttam Budapesten egy három lábú kutyát, nem gondolnám, hogy ez a megjelenési forma a kutyák számára természetes. Na most, a KUTYÁT nem érdekli, hogy mit csinálnak a hálószobájukban. Jogom van nem tudni! Ezzel szemben pedig az orrom alá dugják, hogy ők mit csinálnak....... Nem érdekel! Na most attól, hogy engemet ez nem érdekel, ezért ne dugják az orrom alá, akkor már homofób vagyok? ( megjegyzendő, hogy ennek a szónak is kitekerték a jelentését - az arachnophobiás nem akarja kiírtani a pókokat, csak nem akarja látni azokat). Manapság a homokosnak annyi joga van, mint egy heteronak ( ezt is hogy kitekerték: ciszhetero-. A nagy frászt, nem "közeli" hetero, hanem hajszál pontosan kőkeményen az!) A homokos férfi is éppúgy elvehet egy nőt feleségül, mint egy hetero férfi, illetve a hetero férfi sem vehet el feleségül egy hetero férfit. Teljes a jogegyenlőség. Élettársi kapcsolatban élhetnek, örökölhetnek stb. Hol van tehát az egyenlőtlenség??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!