Ma Magyarország egy jövőtlen ország

2021. május 30. 08:57

A hatalom – legyen szó a klímaváltozásról vagy az oktatásról – nem érti a jövő kihívásait.

2021. május 30. 08:57
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ma van a nemzetközi gyermeknap.

Amikor a hazánkért, a jövőnkért aggódunk, akkor nagyon sokan leginkább a saját gyermekeinkért aggódunk. Engem is jelentős mértékben az apaként is érzett felelősség vitt a politikába, bő tíz évvel ezelőtt - amikor ez a kép is készült.

Sajnos az elmúlt bő évtized a legkevésbé sem szólt a gyerekekről, a jövő generációiról. Ma Magyarország egy jövőtlen ország, mert a hatalom - legyen szó a klímaváltozásról vagy az oktatásról – nem érti a jövő kihívásait. És bármit is állít magáról a családpolitikája is sikertelen, hiszen ma a gyerekek jelentik a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot, hiszen a gyermekes családokban élnek a legtöbben szegénységben.

Jóvá kell tennünk a gyermekeiknek, a jövő generációknak okozott károkat! A családi pótlék megduplázásával és más célzott intézkedésekkel fel kell számolni a gyermekszegénységet, jövőbarát zöld és a tudást becsülő politikával vissza kell adnunk a gyermekeink jövőjét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2021. június 01. 06:55
Még szerencse, hogy itt vagy te nekünk. PhD-vel is bizonyítottad, mennyire érted a világot! Na jó: majdnem.
fogas paduc
2021. május 31. 13:25
Legeltesd a méheket! Ahhoz értesz a legjobban.
airmax
2021. május 31. 11:03
Persze azért a magyarországi főpolgármesteri fizetés az jól jön a majom karácsonynak... az itteni emberek adójából... Meg kéne próbálnia az ő tehetségével, és nyelvtudásával külföldön megélni... Persze megélhetne Londonban mosogatásból, de nem telne neki biciklire belőle... Bírom amikor a rendszer előnyeit vastagon élvező pöcsök, szídják azt az országot, ahol a tehetségüknél rátermettségüknél indokolt szintnél sokkal jobb módban élnek...
Csubszi
2021. május 30. 23:50
Hát te aztán a fa.zhoz sem értes gerike!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!