Szabad-e gyermekrendelőt festeni a civileknek?

2021. augusztus 14. 06:57

Meg sem próbáltak engedélyt kérni, nehogy véletlenül megtetszen az ötlet a hivatalnak.

2021. augusztus 14. 06:57
null
Házi Asszony
Kontra

„Bejárta az ellenzéki sajtót a napi mozgalmi hír, Kőszegen nem tetszett a fideszes polgármesternek, hogy kedves, önzetlen civilek szívjóságból kifestették az egyik gyermekrendelőt.Igaz, hogy a hétvége leple alatt, mindenféle előzetes egyeztetés és engedély kérése nélkül. De olyan szép lett! Az ATV koraesti ellenzéki panoptikumában a momentumos Hajnal Tamás és a rehabilitált farokszelfikirály, Gréczy Zsolt is pitiánerkedésnek találta a kőszegi polgármester hozzáállását. Gréczy rögtön a legmagasabbra emelte a tétet, és azt találta mondani: jó, hogy nem lövetett közéjük. Erre már Krug Emília is megengedett magának egy elnyújtott »naaaaaa« kommentárt, de a harmadik vendég, Szakonyi Péter erősen független újságíró gyorsan témát váltott, mentette a menthetetlen ostobaságot, és azzal farolt ki, hogy íme, beérett a kormány civilellenessége, minden civil gyanús, ugyebár.

Akkor most csináljunk egy ellenpróbát! Menjünk be az éj leple alatt, titokban, mondjuk egy vállalat irodájában, fessünk a falra valami tetszetőset, és nézzük meg, mi történik.Megmondom. Lesz belőle egy feljelentés, meg egy per. Mert ilyet nem lehet csinálni. Ahogy nem lehet a DK irodájába sem stikában belopózni, és nagy péniszeket festeni a falra, pedig egyébként nem lenne stílusidegen az attrakció. A kérdés továbbra is adott, szabad-e civileknek falat festeni. De feltehetjük úgy is, hogy bárki bármit bárhova felfesthet engedély nélkül? Minden normális ember tudja a választ. Alattomos és rafinált akció a kőszegi eset, mert minden ellenérzést azonnal becsatornáz a primitív lelketlenségbe.

Hiszen milyen ember az, aki nem ért egyet cuki állatfigurák falra pingálásával? Nem is anya szülte az ilyet, hanem talán apa. Minek kell akadékoskodni, csak egy elhanyagolt orvosi rendelőt tettek széppé, ahol a kicsiknek sokkal jobb lesz, ha mesés környezetben várakoznak a doktor nénire. Mit kell szőrözni mindenféle engedélyekkel, úgyse adták volna meg, ez utóbbi állítást a festést megszervező egyesület elnöke tette. Persze meg sem próbáltak kérni, nehogy véletlenül megtetszen az ötlet a hivatalnak is és kialakuljon valami együttműködés. Nyilván nem ez volt a cél. A társadalom és az élet akkor működik jól, ha vannak szabályok, ha kell kérni engedélyeket, ha van hivatalos út, ha van felügyelet - még akkor is, ha olyan nemes a cél, hogy a szem nem marad szárazon, pillangók repdesnek a gyomorban.”

Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2021. augusztus 30. 10:12
"megtetsszen"
..--..
2021. augusztus 14. 20:28
-zsoltkom- "A társadalom és az élet akkor működik jól, ha vannak szabályok" „Tragikomédia: megszűnt a szakrendelés Müller Cecília kinevezett egy másik kórházat, kiderült hogy ott is megszűnt” https://bit.ly/3g3PO7n „Szijjártó életveszélyes lélegeztetőgépeket vett milliárdokért – a használatuk súlyos kárt, akár halált is okozhat” https://bit.ly/3AGBWYB
Bell & Sebastian
2021. augusztus 14. 17:36
Tetszetősnek nem nevezném az alkotást, a képkereső funkció kidobja az akció közben készült felvételeket. Ahány begombázott összefogdosó vett benne részt, annyiféle elképzelés keveredik, a végeredmény meg olyan lett, mintha Móriczkára bízták volna a gender elmélet ismertetését.
csulak
2021. augusztus 14. 14:41
a baloldal mindig torvenyek felett all ! nekik barmit szabad ! Kar ,hogy senki se bunteti oket ! nem ertem miert nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!