Mészáros, a tevetenyésztő

2021. szeptember 03. 14:19

A klímakatasztrófa itt van, a jelenünkben történik, hiszen egyesek már nagyban azon dolgoznak, hogy hasznot húzzanak belőle.

2021. szeptember 03. 14:19
Donáth Anna
Facebook

„Ennél beszédesebb aligha lehetne. Civilek és gazdálkodók tevékkel hívják fel a figyelmet arra, hogy az állam nem tesz semmit a környezetvédelem terén, és ezért például a Duna-Tisza közi Homokhátságot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a tragikus helyzetének megfelelően, már félsivatagos övezetbe sorolja. Erre alig egy hónapra rá Mészáros Lőrinc mit csinál? Létrehoz egy céget, ami a tevetenyésztést jelöli meg tevékenységként.

A kormányt a környezetvédelem nem érdekli, nekik bőven megfelel, ha hasznot húzhatnak a klímakatasztrófából.

Borzasztó ezt mondani, de ez is csak bizonyítja, hogy a klímakatasztrófa itt van, a jelenünkben történik, hiszen egyesek már nagyban azon dolgoznak, hogy hasznot húzzanak belőle.

Azt, a Homokhátság megmentéséért küzdő civilek már bebizonyították, hogy a magyar politika múlt századi megoldásai a 21. századra megpecsételték Magyarország jelentős részének mezőgazdaságát. De ezeket a hibákat most módunkban áll kijavítani az EU támogatási programjainak köszönhetően, még a koronavírus miatt kialakult gazdasági válság idején is.

Igaz, most a Fidesz aktívan akadályozza ezt. Hiszen Orbán Viktor kormánya úgy döntött, a lehetséges EU-s források több, mint a felét nem használja fel, elvéve ezzel a hazai vállalkozások és önkormányzatok elől azt a lehetőséget, hogy kis költséggel állhassanak át az új gazdasági modellre.

Jó hír viszont, hogy az összes támogatás lehívására 2023 végéig van lehetőség. Azon fogok dolgozni, hogy a 2022 utáni új kormány éljen az Európai Unió adta lehetőségekkel, és mindent meg fogok tenni a zöld átállás, a fenntartható és igazságos jövő érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. szeptember 07. 15:13
annuska meg a fasz szopó!
Robertoo
2021. szeptember 04. 23:18
donát az erőszaktevő.
szárma
2021. szeptember 04. 11:42
Ha marhákat fog, jelentkezhetsz!
Anonymtalan
2021. szeptember 04. 09:53
Donáth Kacsa! Mi van Cseh Katkatkat...katkával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!