Családi pótlék emelése? Köszönjük, nem. Azaz: köszönjük, ne!

2022. január 04. 15:37

Az igazán progresszívek mára már eljutottak oda, hogy tényleg nem szabad szülni.

2022. január 04. 15:37
null
Forgács István
Forgács István
Index

„Merthogy azzal elpusztítjuk a bolygót. Merthogy a sok gyereket fel kell nevelni, esznek, isznak, pelenkákat töltenek tele, leutaznak vidékre a nagymamához, és 12 évesen nekik is kell telefon, rántott csirke és hagymakarika.

Szóval beleállni abba, hogy nem kell több gyerek, az maga a modern klímavédelem.

Persze az ő olvasatukban nem Nigériában vagy Bangladesben releváns ez a kérdés, hanem Európa közepén, de az most szerintük azért nem érdekes, mert magasztosabb célok is kapcsolódnak hozzá, ugyanis az Orbán-kormány nem tiszteli a nőket, létrehozta Gileádot, hiszen itt a nők be vannak terelve a konyhába, ahonnan egyenes út vezet a szülőszobába, hogy aztán üzemszerűen teleszüljék a Kárpát-medencét. És mivel minden kis- és nagygyermekes családot adójóváírással, adó-visszatérítéssel, otthonteremtési támogatással, ingyen tankönyvvel, a rászorulók esetében ingyenes óvodai és iskolai étkezéssel, kamatmentes hitelekkel korrumpál ez a diktatúra, a gyermekvállalás-ellenes bátor (és újra leírom: progresszív) hozzáállás egyben a demokrácia védelme is, illetve az utolsó reménye annak, hogy itt majd újra az legyen valamikor. Merthogy szerintük az éppen megint nem létezik. 

Az viszont vitathatatlan botszúrás a küllők közé, hogy ugyanezek a progresszívek fakadnak látványosan sírva, ha kiderül, hogy a kormány nem tervez családipótlék-emelést. És ugyanők hálásak a lelkük mélyen krokodilkönnyeket hullajtva Elődnek, Dórának meg a többi radikálisnak, akik »babagyárat« emlegetnek, és a végítéletet látják abban, hogy szerintük lassan, de biztosan, két-három évtizeden belül megfordulnak majd a demográfiai viszonyok a cigányok és a többségiek között. Éppen január elsején reggel derült ki ugye, hogy egy egészen fiatal – valószínűsíthetően cigány kismama – negyedik gyermekét szülte az éj leple alatt. A nácik ellen pedig mindig küzdeni kell a progresszívek szerint.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szajpalca
2022. január 04. 21:32
Már nagyon régen kormányzati pozíciót kéne adni Forgács Istvánnak!
annamanna
2022. január 04. 19:55
Szerintem a legfontosabb eszköz az volna a családnak, mint rendszernek a hatékony és gördülékeny működéséhez, amit már rengetegszer leírtam, és ami több elemből álló elképzelés: 1. iskolában tantárgy a családi-szülői szerepre való felkészítés, ebből érettségi, és papír, tehát a gyereknevelés "szakképzett" munkának minősítése. (Mivel ez valós munka, csak soha senki nem ismeri el). 2. ha ez konkrét szakmának minősíthető, akkor az anyáknak konkrét fizetés jár (mondjuk a gyerek 10 éves koráig, egyre csökkenő mértékben, mert egyre kevesebb energiát igényel a gyermek). 3. mivel munka, ezért ellenőrzik is, tehát egy folyamatos ellenőrzés, aminek óriási szerepe volna a bántalmazás kiszűrésében és a hatékony segítségben. Akár a gyerek elhanyagolását, bántalmazását, akár az anya elleni abúzust sokkal gyorsabban és biztosabban fel lehetne tárni. Tudom, hogy ez sok szempontból elég necces, és kicsit a kínai totális kontroll felé való elmozdulás, szóval meglehetősen futurisztikus elképzelés, viszont ha ellenőrzés nélkül osztogat az állam pénzeket, abból jó még sosem lett. Tehát sajnos az ellenőrzés nagyon fontos elem, és eleve a felkészítés, oktatás is, amiben a konfliktusmegoldástól a pénzbeosztásig mindenféle előkerülhetne, ami konkrétan és ténylegesen problémákat szokott okozni. Ha a helyzet uralható, akkor az ember nyugodtabb. A romák minősíthetetlen viselkedése részben abból fakad, hogy a legegyszerűbb problémát is nehezebben oldják meg, mint mások, így aztán az életük tele van katasztrófával, sokkal hamarabb halnak stb. Pl aki jól tud olvasni, az máris biztonságosabbnak érzi a világot, mint az, aki funkcionális analfabéta. Akinek van jogsija, az biztonságosabban vezet, mint az, akinek nincs. Akinek van szakmája, biztonságosabbnak látja a világot, mint az, akinek nincs. Akinek vannak alapvető egészségügyi ismeretei, az szintén előny és így tovább. (Például nem cirkuszol az orvosnál). Ha be tudja fizetni a számlát, ha egy hétre vagy egy hónapra előre megtanulja beosztani a pénzt, ha képes térképen eligazodni stb, azzal máris olyan súlyos problémák válnak kezelhetővé, amik miatt nem kell legyilkolni egymást. Ugyanez érvényes az amerikai színesbőrű-néger emberekre is, akiknek az elképesztő indulatossága mögött sok olyan bizonytalanság húzódik meg, ami miatt számukra a külvilág egy "fekete doboz", amit nem képesek értelmezni és amiben nem tudnak eligazodni.
Mátyás01
2022. január 04. 17:36
Tökéletesen igaza van, de nem kell félni, mert ha hatalomra is kerülnének semmit sem valósítanának meg a programjukból, csak duma az egész.
furunkulus13
2022. január 04. 17:29
Bravó Forgács István!! Ragyogó cikk, kötelező olvasmánynak tenném az elhülyült ellenzéki szavazók számára!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!