Gyurcsány hazugságaival lejáratta a vita műfaját a Nézőpont vezetője szerint

2022. január 18. 19:09

Mráz Ágoston úgy véli az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanaz a politikusi karakter, mint Gyurcsány Ferenc.

2022. január 18. 19:09
null

Már másfél évtizede kikopott a közéletből a miniszterelnök-jelöltek vitájának a műfaja, miután azt Gyurcsány Ferenc véglegesen lejáratta a 2006-os választás előtt a gátlástalan hazudozásával – jelentette ki a Magyar Nemzet cikke szerint a Mediaworks hírcentrumának a Nézőpont Intézet vezetője.

Mráz Ágoston felidézte:

a 2006-os kormányfő-jelölti vitában Gyurcsány olyan hazugságokat állított, amelyeket élőben lehetetlen volt megcáfolni.

Az elemző szerint Márki-Zay Péter azért akar a miniszterelnökkel vitázni, mert a szivárványkoalíción belüli saját, kedvezőtlen pozícióját szeretné javítani azzal, hogy egy asztalnál ülve egyenrangúnak tűnne Orbán Viktorral.

Úgy véli, a hódmezővásárhelyi polgármester nem a baloldal valódi döntéshozója, de túl ezen ugyanaz a politikusi karakter mint Gyurcsány, az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve. A fellépése is egy 2006-os emlékkoncert lenne. Az elmúlt hetek és hónapok tanúsága szerint olyan gátlástalan ember, aki bármit és annak az ellenkezőjét is képes mondani, ezért is értelmetlen lenne vele a miniszterelnöki vita – tette hozzá. 

Kiemelte, hogy bár a direkt vita lejáratódott, attól még az egész kampány az indirekt vitáról szól. „Bár a baloldali értelmiségiek feltehetően fel fognak horkanni, azt hangoztatva hogy Orbán Viktor nem mer vitatkozni, ezt a parlamenti azonnali kérdések, és a miniszterelnöki sajtótájékoztatók is cáfolják, ahol a baloldali újságírók töltötték be az ellenzék szerepét. De minden bizonnyal az előttünk álló 75 nap is ki fogja domborítani a kormányfő debatőri képességeit” – közölte a politológus.

Összegzése szerint ebben a helyzetben semmi érdeke nem fűződik Orbánnak ahhoz, hogy a baloldal bármely szereplőjével vitázzon, s érthető, ha nem teszi meg ezt a szívességet Márki-Zaynak, vagy utóbbi főnökének, Gyurcsánynak.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 25. 09:37
EZ ÍGY VAN. FLETÓ BUKTATTA EL A MŰFAJT. KI A FENÉT ÉRDEKEL AZ A SZÉLFÚTTA GALERI, AMI MÖGÖTT OTT ÁLL AZ ORSZÁG BÖSZMÉJE. A SZÉGYENTELEN, ÉJJEL-NAPPAL HAZUDOZÓ, SEGGÉT VAKARÓ BÖSZME, AKI A HAZUGSÁGON ÉS A STATISZTIKA MEGHAMISÍTÁSÁN KÍVÜL NEM CSINÁLT SEMMIT, csak tovább használta az anyósa külkeres hálózatát, aminek köszönhetően tovább folyt Magyarország lerablása. 2010-ig 242 milliárd dollárnyi pénzt mentettek ki offshore-cégekbe jutalékért!
Reszelő Aladár
2022. január 19. 10:34
Egy vita kétségtelenül izgi pontja lehetne a kampánynak, de mondjuk ki, hogy Orbán Viktornak semmi érdeke nem fűződik egy olyan kampányeseményhez, ahol egy döntetlen mellett legfeljebb veszíthet. MZP ezzel ellentétben többet veszteni lassan már nem tud, így csak nyerhet vele. Mivel igazmondási kötelezettsége egyiknek sincs, az nyerhet, aki a legdurvább és legképtelenebb vádakat tudja a másikhoz vágni. Ez MZP-nek jól jönne, Dr Miniszterelnöknek nem. Összességében rohadtul megnéznék egy vitát, de a győzelem szempontjából rohadtul semmi szüksé rá. Ha mégis lenne, akkor visszatérhetünk rá.
rajgy
2022. január 19. 10:18
"Ne figyeljenek arra, amit mondok!" (Ennyit a hazudozásról)
Félix74
2022. január 19. 09:34
Te csicska kinézetű agyhalott Mráz , mennyit kapsz hogy nyalogatod a Felcsúti lopós törpe hereit? Bérenc kutya vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!