„Csúcshivatal”

2022. március 25. 08:04

Korábban már előálltak idehaza hasonló tervvel Rákosi Mátyás országlása idején.

2022. március 25. 08:04
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Hatalomra kerülésük után egy 100–150 fős csúcshivatalt hozna létre Hadházy Ákos. A trágár lódoktor már az új parlament első ülésén be kívánja nyújtani az erről szóló törvényjavaslatát. Mint megtudtuk, a ­leendő hivatal egyfajta törvénykezési katalizátor lesz, olyan jogszabályok előkészítését fogja végezni, amelyek megfékezik a korrupciót. Az érvényes előírások kikényszerítése érdekében lesz egy szankcionáló hatásköre, de ami ennél lényegesebb, komoly vizsgálati jogköröket is kap. Hadházy ötletgazda ugyan nem kíván nyomozni, ellenben bele akar nézni valamennyi állami és nyomozati anyagba, és persze beszámoltatná a nyomozó szerveket. Hatóságokat ellenőrző hatóság lenne – írja a tervezett hivatalról közleményben az Egységben Magyarországért.

 Hadházy azt is javasolja, hogy bizonyos bűncselekmények esetén a rendőrség és NAV kapja vissza a letartóztatás kezdeményezésének a jogát. (Pallosjogról egyelőre nem esett szó.) Mielőtt még szabadalmaztatná tervét az agilis ember, figyelmébe ajánlanám: korábban már előálltak idehaza hasonló tervvel. Rákosi Mátyás országlása idején (illetve valamivel előtte, 1946-ban) Rajk László koalíciós belügyminiszter állt elő azzal, hogy a politikai rendőrség kebelén belül célszerű lenne egy hasonló »csúcshivatalt« létrehozni – meg is alakult hamarosan az Államvédelmi Osztály (ÁVO). A forgalomból kivont Rajk utódja, Kádár János ezt továbbfejlesztette, hatósági rangra emelte a buzgó csapatot. (Javarészt az Andrássy út 60. szám alatti manikűr- és szabadidőközpontban munkálkodtak a fiúk.) Államvédelmi Hatóság (ÁVH) lett a nevük. Ismerős?”

Nyitóképen Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 25. 21:29
Nyugi,Gyuri,az ilyen fityfasz cselédek,mint te, megússzák
amca
2022. március 25. 18:14
Rokhadt,ostoba,buttha,senki dr lóóó,áll at. 5 állatorvost ismerek ,főként a kutyákról ,macskákról. Mind 100 milliomos. B .állatorvos Hatalmas ház ,hatalmas rendelő. S állatorvos. Nem túl értelmes ,de vagyona min 100 000 000 huf. Si. á.orvos. hatalmas szürkemarha gulya,több 100 000 000 vagyon. Sz. Állatorvos. Polgmester.,hatalmas rendelő,hatalmas ellátó rendszer. Na látod,aki dolgozik,,és ért vmihez.
olajfa1
2022. március 25. 13:43
Hadházy-nak a "padlás söprés" is jogos lenne... mert ő meg tudja határozni hogy ki mennyi pénzre jogosult... Természetesen nagyon "FÜGGETLENÜL" hiszen ős egyik pártnak sem tagja... tehát az ő gyűlölködése "független gyűlölködés" és "független irigység"!...
olajfa1
2022. március 25. 13:43
Hadházy-nak a "padlás söprés" is jogos lenne... mert ő meg tudja határozni hogy ki mennyi pénzre jogosult... Természetesen nagyon "FÜGGETLENÜL" hiszen ős egyik pártnak sem tagja... tehát az ő gyűlölködése "független gyűlölködés" és "független irigység"!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!