A nemzetközi politika nehéz műfaj

2022. március 07. 20:24

Ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzásom alatt.

2022. március 07. 20:24
null
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

„A nemzetközi politika nehéz műfaj.

Én több mint harminc éve űzöm ezt a szakmát. Ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzásom alatt. 1999-ben, egy nappal a belépésünk után a NATO beavatkozott a koszovói háborúba. 2014-ben a krími válság, most pedig a második ukrán–orosz háború jön szembe velem.

A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.

Ilyenkor nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés.

Az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni. Ez azt bizonyítja, hogy nincs rutinjuk, nincs tudásuk, és hiányzik belőlük a felelősségérzet. Felelőtlen nyilatkozataikkal csak olajat öntenek a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes.

Kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség.”

kapcsolódó

Magyarország békepárti – Orbán Viktor a Mandinernek
Ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt – mondja a kormányfő. Exkluzív interjú Putyinról, háborúról és a közelgő választásról. Bővebben is érdekel...

Ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt – mondja a kormányfő. Exkluzív interjú Putyinról, háborúról és a közelgő választásról.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giuliano
2022. március 08. 21:31
Hogyha Kartouchnak,a barikádok hősének OV Gec--son lett volna a szülőapja--,akkor nálunk még mindig Charles Dickens lenne a mérték-adó irodalom--CSEHOVVAL KÉZENFOGVA...!! kROMOSZÓMAILAG--NINCSENEK MAGYAR GYÖKEREI íGY FORDULHATOTT HÁT ELŐ AZ,hogy a Világ történelméből ez a szorgos kis nép--megint kimaradt!!
vemiko
2022. március 08. 15:52
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ki tudja hol lenne már Magyarország és a 15 millió magyar ember Ön és csapata nélkül... erőt, egészséget kívánok és még sok-sok év kormányzást! A szellemi és erkölcsi fölény a jobb oldalon van!... ezt bizonyítja mindkét oldal időről-időre...Hajrá Magyarország, hajrá magyarok és hajrá Orbán Viktor!!!
Pierre
2022. március 08. 13:36
Katarina Barley: Nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai közpénzt lopnak. https://m.hvg.hu/itthon/20220308_katarina_barley_orban_viktor_meszaros_lorinc_kozpenz
dakotasámán
2022. március 08. 13:31
"Ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzásom alatt." kibújt a szög a zsákból és zorbán hazugságai közül az igazság. hát a nagyméltóságú főkormányzó úr a várban tudja mit kell a pórnépnek. és persze magárúl sem feledkezett meg, stróman lölő mögé bújva persze, mert annyira azért nem bátor, hogy a saját nevére vegye a lopott vagyont. naszóval, ahogy egyszer régen elkottyintotta magát, az volt a leghőbb a vágya, hogy restaurálja a nemzethy horthy korszakot, ahol ő lehet a kormányzó és rendeleti úton kormányoz azzal a 8-10 arra érdemes családdal, akiket kiemelt a nép egyszerű gyermekei közül. kezdve persze a saját családjával. és a rendeleti kormányzás is összejött végül, igaz, hogy kellett a kínai elvtársak "segítsége", de hát miért vannak a barátok ? azért, hogy segítsenek. na ugye ! az a mi szerencsénk, hogy illyen nagyszerű ember a mi kormányzó urunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!