Mi lesz Ukrajnával, ha a fegyverek visszakerülnek a tokokba?

2022. július 20. 21:33

Lesz itt számtalan olcsó Kalasnyikov, Javelin, harcjármű és más felszerelés a feketepiacon, de abból maximum az oligarchák nyerészkednek.

2022. július 20. 21:33
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Több amerikai veterán Instagram-oldalát is követem, akik most épp Ukrajnában volontérkodnak. Szép marpatmintájú ukrán zászló a tritonnal, multicamben pompázó fess fiatalemberek, gyönyörű »gucci« M4-esek és még ki tudja micsoda technológia. Egy katonán ott van több ezer dollár, a kezében meg olyan jó 30 000, ha a Javelin-rendszer feketepiaci árait nézzük.

Ömlik a fegyver és az ember az oroszok ellen, de ki fizeti mindennek a számláját?

Nem, most kivételesen nem az Európai Unió öntökönszúrásáról akarok beszélni, de arról sem, hogy tulajdonképpen az ősztől te meg én fogjuk megszívni a szankciókat. Most Ukrajna és az egyszeri hohol szemszögéből tekintsünk az egészre. Elháborúzgatnak a fiúk, mindkét oldal remek harctéri tapasztalattal tér majd nyugovóra egyszer, ha mindez véget ér. De mi lesz a legvégén, amikor megáll a front, megállapodnak a felek, a fegyverek pedig újra tokba kerülnek…

Lesz itt számtalan olcsó Kalasnyikov, Javelin, harcjármű és más felszerelés a feketepiacon, de abból maximum az oligarchák nyerészkednek – meg persze az európai terror- és bűnszervezetek, de erről majd máskor.

De mi lesz a lakossággal, azokkal, akik a pincékben lapulnak, majd azzal a híresen jó ukrán demokráciával? Ott állnak majd egy lerombolt országban, darabokra lőtt infrastruktúrával, egy szem munkahely és bármiféle tőke nélkül. Ez pedig a lehető legjobb nagyberuházás, amire egyes gazdasági privatőrök vagy más (nagy)hatalmak fenhetik a fogukat.”

Nyitókép: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / SPUTNIK VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. július 21. 12:19
Már van. A golyóálló autók mehetnek a kukába.
Nagy B. Ödön
2022. július 21. 09:11
Lehet, hogy a tokban/pincében tartott javelineknél most nagyobb gondja is van az ukránoknak. Ábel nem érti, mert ő '56-ban is afelett aggódott volna, hogy milyen szörnyű következményei lehetnek, ha fegyver kerül a lakossághoz.
Ólat a trolloknak
2022. július 21. 06:24
Az egész térség felfegyverzett helyi hadurak, rablóbandák kezében lesz. Afféle Afganisztán Európa közepén.
pollip
2022. július 21. 05:26
Az ukrán katona valami amerikai fegyvert eladott az oroszoknak. Maszekba. Az oroszok jól megnézték, aztán közölték, hogy az övék jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!