Orbán a hazudozás mestere, mégis rendhagyó, ahogy most veri át az országot

2022. július 22. 07:06

Az új katatörvénnyel úgy felültette az egész országot, amiért kormányokat szokott dönteni a nép.

2022. július 22. 07:06
null
Nagy László Iván
hvg.hu

„Nagyon fontos különbséget tenni az elmúlt 12 év és az elmúlt 12 hét hazugságai között: Orbán Viktor a post-truth, azaz az igazságon túli, a félrevezetést normává emelő politika globális arca, de a rezsicsökkentés-csökkentéssel és az új katatörvénnyel úgy felültette az egész országot, amiért kormányokat szokott dönteni a nép. Kérdés, felismerik-e az emberek az ígéret megszegését, ha megjön a rezsicsekk.

Szeptemberben Magyarország megérzi, hogy Orbán Viktor átverte. A rezsicsökkentés és a katatörvény megpiszkálásával a Fidesz nemcsak rövid- és hosszútávú politikai állásfoglalásaival, hanem legalapvetőbb ígéreteivel is szembement. Ettől persze nem vonulnának százezrek a Karmelitához.  Orbánt egyfelől védik ettől a most felhúzott narratívák: kádári propagandafilmek magyarázzák a háborús inflációt, a baloldali érvekkel ámítják a szegényeket az átlag felett rezsizőkről, és még a kataszigorítást is megindokolják azzal, hogy ha fáj is néhányaknak, a kormány legalább morálisan jót tesz, lévén »csalók« ellen lép fel. ”

Kiemelt kép: Kenzo Tribouillard/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2022. július 22. 16:30
Ez a szerző magánvéleménye, amit azért követett el, hogy a bolsevista gazemberek között előléptessék, vagy csak a Butapesti CIA Hírmondó néven közismert hvg hivatalos álláspontja?
csulak
2022. július 22. 15:18
itt a valosag elvtarsak: https://demokrata.hu/magyarorszag/kiszamithatosag-es-biztonsag-a-tobbseg-tovabbra-is-csokkentett-aron-jut-energiahoz-559553/
csak ésszel
2022. július 22. 14:10
"Kérdés, felismerik-e az emberek az ígéret megszegését, ha megjön a rezsicsekk." Ember, vért verejtékezve küzdötök ott a hvg-ben és bízva bíztok. De hiába. A lakossági fogyasztók 70%-a átlag alatt használ villanyt és gázt. Az átlag már csak olyan, hogy a kevesebb nagyobb fogyasztású húzza fel. Pont, mint az átlagbér esetében.
Peppa
2022. július 22. 13:24
Jaj, te kretén! A rezsicsökkentés továbbra is jár mindenkinek. KATÁ-s is lehet mindenki, aki a törvényalkotó eredeti szándékával egybeeső módon kíván élni vele. Ezt nehéz felfogni egy libsinek, tudom. De itthon ti nem fogtok kormányokat döntögetni még Soros segítségével sem. Kurvák vagytok és kurva kevesen vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!