Nevada is elúszott – mekkora Trump szerepe a republikánusok rossz szereplésében?

2022. november 13. 19:22

Az amerikai átlagpolgár egyszer már intézett egy utolsó utáni segélykiáltást a republikánusokhoz, de Donald Trump elmulasztotta a nagy „drain the swamp”-et.

2022. november 13. 19:22
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Habár ez a sivatagi állam sosem volt igazán republikánus, az első exitpollok mégis a fordulat reményével kecsegtettek. Aztán a híres-hírhedt levélszavazatokkal végleg elbillent a mérleg nyelve. –

Persze, lehet és kell is beszélnünk a választási csalásokról, kiváltképp a levélszavazatokról, amelyek körül megszámlálhatatlanul sok gyanús ügy látott napvilágot: halott szavazók, duplikációk és a többi…

Nevada esetében viszont erről aligha lehet szó, mert itt a kormányzó, a szenátor, de úgy  általában mindenki demokrata, mióta világ a világ. Ha sikerült volna megfordítani az állást, azt erős üzenetként lobogtathatták volna a republikánusok.

Ehelyett sokszor még az igazi „vörös” államokat és régiókat sem sikerült hozniuk. Ennek okai között ott lehetnek a kétes eredetű borítékok is, de a demokratáknak már erre a trükkre sem volt annyira szükségük a 2022-es félidős választások során.

Sokkal nagyobb probléma az, hogy az amerikai átlagpolgár egyszer már intézett egy utolsó utáni segélykiáltást a republikánusokhoz, de Donald Trump elmulasztotta a nagy „drain the swamp”-et. Ennek eredménye meg is lett két éve, amikor sikeresen csalták szét magukat Bidenék.

Innentől kezdve mire számítson az az állampolgár, akinek elege van a demokraták rémuralmából, de nem bízhat a republikánus főemberekben sem?

És igen, itt most Trumpot kell megjelölnünk, mint akin elcsúszott a választás. Volt négy éve, hogy rendet tegyen, és habár elvitathatatlan érdeme, hogy a világ egy kicsit fellélegezhetett, míg ő ült az elnöki székben, mert alatta legalább nem F-35-ösök szárnyán érkezett a demokrácia az „elmaradott” országokba, de a saját háza táján elmulasztotta a legfontosabbat.”

Nyitókép: MTI/AP/Michael Conroy

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2022. november 14. 14:23
Trumpnak nem sok köze van hozzá inkább a halottak szavazatainak több! Áldemokrata szocionisták nem bízzák a véletlenre!
Gyuszi bá
2022. november 14. 09:08
Ha a választókon múlna, hogy ki kerül hatalomra, már régen betiltották volna a demokráciát.
peterk19
2022. november 14. 07:39
Azt mondja megszámlálhatatlan sok csalás, majd felsorol kettőt, amiből az egyikről valszeg ő se tudja mit jelent pontosan xD Meg "elúszott" Nevada, mondja ezt valszeg egy lepukkant pesti bérház x-edik emeletéről, mintha bármi köze lenne a nevadai kampányhoz vagy választáshoz. Viccesek vagytok, fideszesek fiúk na xD
balbako_
2022. november 14. 07:21
A fődemokrata országban egy tisztességes választást képtelenek lebonyolítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!