Az üzenet csak annyi, hogy a történeti kereszténységnek vége

2023. február 18. 10:17

A munka már elvégeztetett.

2023. február 18. 10:17
null
Köntös László
Facebook

„Csak gratulálni lehet az aacheni püspökség Valentin-napi köszöntőjéhez, amely »Liebe ist alles« szöveggel azt mutatja be, miként örül két férfi egymásnak. Ha a kereszténység szétverése a cél egyházi segédlettel, akkor jól csinálják. De lehet, hogy már nem kell itt szétverni semmit sem. A munka már elvégeztetett. A üzenet csak annyi, hogy a történeti kereszténységnek vége.”

Nyitókép: Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. február 20. 22:21
"a történeti kereszténységnek vége." Na ezt nem hiszem. "S én azt mondom neked: Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem egyházamat és a pokol kapui nem vesznek erőt rajta." Mt 16,18
Geezer
2023. február 20. 17:24
A kereszténységnek nincs vége és nem is lesz. Max az egyház fog szakadni, mint már rengetegszer a történelemben.
kikicsoda
2023. február 20. 00:07
A kommenteket olvasva, az ember rájön, hogy MO-on, sokkal jobban mint máshol, még mindég milyen elutasítás, gyülölködés van a protestáns egyházak berkeiben a katolikusok iránt. A egyik fö ok erre, hogy még mindég, úgy próbálják önazonosságukat meghatározni, hogy miben és miért mások és jobbak a katolikusoknál. Ebböl kifolyólag, nyilvánvaló, hogy a saját nagyságukat, jóságukat csak úgy tudják ecsetelni, ha a katolikusokat lealacsonyítják, és különféle lekicsinylö, magalázó váddal illetik. És mindezt persze teszik a "keresztény szeretet" nevében. És észre sem veszik, hogy ezzel a megátalkodott magatartással, magát az evangéliumot és a keresztény tanítást alázzák, gyalázzák. Kinek kell itt ellenség, ilyen vagy olyan, amikor ilyen keresztyény testvérei vannak? Ideje lenne már kimászni a reformáció 500 éves lövészárkaiból, és a széthúzás, veszekedés és mások gyalázása helyett, az egységen és összetartozáson munkálkoni, hogy hiteles tanúságot tudjunk tenni Isten seretetéröl, és annak megváltó erejéröl.
joris
2023. február 19. 14:36
A Kempis könyv természetessn megvan, még gimis koromban vettem egy antikváriumban. Fontos, az ökumené, amint én felfogom, így néven nem is nevezve;: KRISZTUYBAN. Előtte, ott meg kell szűnnie az időlegesnek. Ami számomra nagyon fontos, az az IGAZSÁG. Amit Isten Beszéde, a Biblia mindenre kiterjedően tartalmazza. Tisztelettel, a legjobbakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!