Orbánizmus vs. Eurovízió

2012. április 17. 16:03

Német szakértők beszélgettek az idei magyar eurovíziós dalról – a Compact Disco száma kapcsán szóba került Orbán Viktor befolyása és a sajtószabadság kérdése is.

2012. április 17. 16:03

„Mint tudjuk, Magyarországon némileg korlátozott a sajtószabadság. Mennyiben szólt bele a kormány a dalválogató folyamatba?” – tette fel a kérdést az eurovision.de műsorvezetője a Mitteldeutscher Rundfunk munkatársának.

Bernadette Hirschfelder nem tudja, hogy az Orbán-kormány befolyásolt-e a kiválasztási folyamatot, viszont az szerint biztos: „amióta Orbán a miniszterelnök, nagyon sok pénzt fektettek bele az Eurovízióba”. A rádiós újságírónak egyébként nagyon tetszik a Sound of our Hearts - a Compact Disco versenydala 12 pontot kapott Hilschfeldertől.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mferencne
2012. április 18. 14:38
Remélem az ellenzék rácuppan erre!!
Erik a Narancs
2012. április 18. 12:39
Orban kiirta a nemzetet Europabol ! Ideje lenne mar seggbe rugni a felcsuti futobolondot !
mediafika
2012. április 18. 09:39
Itten is volt-van egy nagyszerű írás minderről, még tegnapról. :) http://mediafika.blog.hu/2012/04/17/orban_es_a_eurovizios_compact_disco De a hír lassan eljutott a Népszabadsághoz is. Elég lassan. Nekik nem tűnt olyan szörnyű esetnek.
lavor
2012. április 18. 08:38
Az hogy összeegyeztethető a liberalizmussal, hogy gúnyos, negatív, lenéző hangnemben beszélnek más országok kultúrájáról? Ezek lennének az európai értékek? Ezek papolnak toleranciáról? Esetleg egy kis Goulasch? Esetleg más kultúrák, szokások elfogadása? Esetleg a qrva anyád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!