Vidéki előretörés az LMP választmányában

2010. június 06. 14:53

Vasárnap tartotta tisztújító kongresszusát a Lehet Más a Politika Balatonalmádiban. Az új választmányban a vidéki erős emberek előretörése figyelhető meg. A parlamenti frakcióból csak négyen lehettek tagjai a testületnek: Kaufer Virág, Schiffer András, Scheiring Gábor és Mile Lajos.

2010. június 06. 14:53

Az új országos választmány tagjai annak sorrendjében, hogy ki kapott több szavazatot: Kaufer Virág, Ikotity István, Scheiring Gábor, Schiffer András, Zalatnay László, Mező János, Mile Lajos, Sallai Róbert Benedek, Tordai Bence, Wildmann János, Pinczés Bálint, Csiba Kata, Lengyel Szilvia. A választmánynak maximum négy tagja lehet a párt parlamenti frakciójából és minimum három nőnek is benne kell lennie - az LMP-ben ugyanis szigorú női kvóta van. Póttagok Borbély Tamás és Karácsony Gergely lettek.

A 13 fős új választmányból négy fő volt az előző választmány tagja. Az új választmányban nyolc olyan ember ül, aki valaha választmányi tag volt az LMP történetében. Az összes eddigi választmányban egy fő szerepelt: Schiffer András. A most megválasztott testület tagjai közül 6 fő vidéki, 5 fő budapesti, ketten pedig Budapest agglomerációjában laknak. Mindannyian jelöltek voltak az áprilisi országgyűlési választásokon.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensei
2010. június 07. 20:15
Lehet, de pont így? De ki nem szarja le rivalizálásukat?
Zoli Bécsből
2010. június 07. 11:30
back to the roots... az LMP szexepilje a bázisdemokrácia, igy alapvetö, hogy helyi települési közéleti emberekre épitsen vidéken és ne budapesti celebritikre... helyes irány, de még van benne sok tartalék
tevevanegypupu
2010. június 07. 08:45
"a nőknek ma nálunk sok olyan társadalmi szerep jut - gyermekszülés, -nevelés, háztartás vezetése -, ami időt, energiát köt le. S miközben ezek nyilván nem haszontalan dolgok, mindenképpen távol tartják őket egy sor társadalmi aktivitástól. " ..nyilvan nem haszontalan dolgok..(((-:
Karpo
2010. június 07. 07:58
miezahímsovinisztatematika? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!