Átvilágítja a magánpénztári vagyont a Kehi

2011. február 06. 12:38

Selmeczi Gabriella vasárnap bejelentette: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal átvilágítja a magánnyugdíjpénztárak vagyonát. Megvizsgálják, hogy a vagyonkezelés a „jó gazda gondosságával” történt-e, és ellenőrzik a vagyonátadás-átvétel folyamatát is - tette hozzá a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja.

2011. február 06. 12:38

Selmeczi Gabriella vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a nyugdíjvédelmi program elindításakor megígérték, hogy megvédik a nyugdíjasok vagyonát, a befizetéseket, és átvilágítanak minden egyes fillért. Hétfőn ezért szeretnének benyújtani a parlamentnek egy önálló indítványt, amely több törvénymódosítást tartalmaz.

 
Fel fogják hatalmazni a Kehit arra, hogy ellenőrizze és átvilágítsa a magánpénztári vagyont. A hivatalnak arra is lehetősége lesz, hogy visszamenőleg is megvizsgálja a magánpénztárak működését. Így a banktitkokat, az üzleti, az értékpapír- és a pénztártitkokat is megismerheti a Kehi.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shermes hollock
2011. február 07. 20:13
Azert azoknak, akik elvakultan kovetik a fidesz mostani kommunikaciojat es hiszik, hogy a mnyp-ak lenyultak a penzt ket dolgot emelnek ki: - igen erosen szabalyozott mukodese volt a penztaraknak, ha onnan penz eltunik (mert azert ez Mo., tehat cseppet sem lehetetlen), akkor az mar fel kellett volna tunnie, nem pedig egy kehi vizsgalat fogja a tut meglelni a szenakazalban - de ez lenyegtelen is - ami fontos: a fidesz is tisztaban van azzal, hogy a befizetett penz megvan, meghozza kamatostul megvan. Ennek legnyilvanvalobb oka es indoka, hogy "megvedtek", azaz elvettek ez a 2500-3000 milliardot, mert szukseguk volt ra es 250 milliard hijan el is fogjak kolteni meg ezevben. Azaz azert vettek el, mert tudtak, hogy ottvan. Csak most kiallitottak ezt a not, hogy hordjon ossze mindenfelet, de attol az meg nem igaz. Es ezt a fontosabb szereplok is tudjak. Azert nem ok, hanem egy ilyen felaldozhato semmiresemjo senki all ott.
küllő
2011. február 07. 17:56
Magánnyugdíjpénztárak-- M A G Á N befektető cégek. Ezekután belenéznek az OTB-be is, hogy mennyi betéte,megtakarított pénze van ott XY-nak? Ez ugye biztosan törvényes? Bár majd hoznak egy törvényt . Utólag. Egy banánköztársaságban végül is minden elképzelhető.
abraka
2011. február 06. 20:36
Selmeczi Gabika egy sajtótájékoztatón a M.N.-ben megjelent cikkre hivatkozva a Pszáf figyelmébe ajánlotta a Honvéd Nyugdíjpénztárt, felelőtlen vagyonkezelését miatt, mert egy ingatlan üzleten 200 millió forintot veszített. Gabikát a következő tények nem érdekelték. A Honvéd nyug.pénztár a legjobban teljesítő pénztár, 2,5-3,5-ös reálhozamával. Az ominózus ingatlanüzlet 2001-ben történt. Gabika nem vette figyelembe, hogy az ingatlanüzlet az Önkéntes Manyup-nál történt, ami baromira nem azonos a Honvéd Magánnyug-pénztárral. Hát kb. ennyit ért hozzá.
lantose70
2011. február 06. 14:28
A PSZÁF folyamatosan ellenőrzi a pénztárakat. Nem kell félni, a pénz megvan - ha nem lenne, a PSZÁF már réges régen bezárta volna őket. (Azoknak, akik liberálbolsevik huncutságnak tartják a pénztárakat, szeretném jelezni, hogy a PSZÁF fél éve Fidesz-kézben van). Szóval az aggodalmak színvonala kb. olyan, mint azoké, amelyek a bankokat akarnák átvilágítani, hogy tényleg van-e bennük annyi pénz, mint amennyi betét. Én azért szerettem korábban a Mandinert, mert itt az előző rémes szocialista kormányzást józanul bíráló közönség volt. Most egyre inkább elszabadul a primitív, piacellenes népnemzeti demagógia. Persze lehet, hogy mindez szükségszerű. Egy ilyen gyenge kormány mellett már csak a 120 százalékos narancsisták állnak ki, a józanabbak elhallgatnak. A 120 százalékosoknak pedig jó lenne a szocializmus, feltéve, hogy nemzeti szalaggal van átkötve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!