Hegyi-karabahi testvérvárosa lett Gyöngyösnek

2013. május 15. 09:31

A Jobbik kezdeményezésére Gyöngyös testvérvárosa lett az örmény megszállás alatt álló hegyi-karabahi Shusha.

2013. május 15. 09:31

Az esemény kapcsán Vona Gábor az N1TV-nek elmondta: „Ez egy történelmi nap volt, nemcsak Gyöngyös, hanem Magyarország számára is. Ugyanis egy testvérvárosi kezdeményezés indult most útjára az azerbajdzsáni Shusha és a magyarországi Gyöngyös városa között”.

Mint kiderült mindannyiunk számára, Magyarországnak és Azerbajdzsánnak még nincs ilyen testvérvárosi kapcsolata, tehát ez az első. (…) Én úgy látom, hogy az azeri fél ezt nagyon komolyan veszi és nagyon fontosnak tartja” – mondta Vona. A helyszínen volt ugyanis az azeri nagykövet (egykori külügyminiszter), két azeri parlamenti képviselő és Shusha polgármestere is.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy pont az én szülővárosom, Gyöngyös lehet ebben a folyamatban, a két testvérnép barátkozásában (…) az úttörő szerepében. És nagyon bízom benne, hogy ez a példa ragadós lesz” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2013. május 15. 23:30
http://index.hu/video/2013/05/15/a_kocsogmentesites_vedoburok/
Gregorius
2013. május 15. 23:07
Valami nyugodtabb helyet is választhatott volna. A Szovjetunió szétesésekor két tagállama (Örményország és Azerbajdzsán) épp Hegyi-Karabah hovatartozása miatt esett egymásnak. A harcokban néhány-tizezer ember elesett, és a terület hovatartozását azóta is vitatják.
Gyurcsány Viktor
2013. május 15. 22:58
És persze Örményország masszívan orosz-iráni szövetséges. http://www.armeniandiaspora.com/showthread.php?119464-Tehran-Yerevan-Moscow-Axis-Formation-Vital http://www.canadafreepress.com/index.php/article/46050 Vagyis az állítólag keresztény, orosz- iráni-párti, Izrael-és USA-ellenes Jobbik egy keresztény, orosz- iráni párti nép és egy muzulmán, USA- Izrael-párti állam konfliktusában az utóbbit választja. FAIL.
Gyurcsány Viktor
2013. május 15. 22:50
Amúgy vajon mit szól ehhez az örmény származású Tyirityán Zsolt? Mit szólna hozzá Pongrátz Gergely?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!