Áder visszaküldte a hegyközségi törvényt

2013. október 17. 12:12

A köztársasági elnök szerint a módosítás az adatkezelés tekintetében nem tartalmazza teljes körűen az információszabadságról szóló törvény által megállapított garanciális feltételeket.

2013. október 17. 12:12

Visszaküldte az Országgyűlésnek megfontolásra a hegyközségekről szóló törvény módosításáról október 7-én elfogadott jogszabályt a köztársasági elnök. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság korábban hiányosnak találta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa adatkezelésének törvényi szabályozását. Áder János a parlamenti honlapon csütörtökön közzétett levelében emlékeztet erre, és az érintett törvény aláírásának megtagadását azzal indokolja: álláspontja szerint a módosítás az adatkezelés tekintetében nem tartalmazza teljes körűen az információszabadságról szóló törvény által megállapított garanciális feltételeket. 

Az államfő vizsgálandónak nevezi, hogy a tervezett adattovábbítási rend hatályba léptetéséhez esetlegesen szükséges-e a hegyközségi törvény egyéb módosítása, és rögzíti: az adatvédelmi hatóság véleményezi a feladatkörét érintő jogszabályok tervezetét.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2013. október 17. 15:33
ennek a fasznak is fontosabb a bor, mint a hajlektalanok ugye.
kukagyerek
2013. október 17. 12:48
Így, hogy az andorrai focista segített még egy gólt rúgni nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!