A CBA pogácsát osztogatott a tiltakozó DK-soknak

2013. november 20. 14:42

A DK egy óbudai CBA előtt tiltakozott a dolgozókat a Békemenetre hívó levéllel megvalósított „munkahelyi terror” ellen. A CBA munkatársai pogácsával és süteménnyel léptek közbe.

2013. november 20. 14:42

A DK-s Varju László az üzletlánc egyik üzlete előtt tartott sajtótájékoztatón úgy vélekedett a Békemenetre buzdító CBA-s levélről: egy jobboldali kötődésű cégvezetés támogathatja a kormányt, de ezt nem tehetik úgy, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozókat „lényegében kötelezik” a tüntetésen való részvételre.

Varju László egyúttal megkérdezte, hogy kaphat állami támogatást egy olyan „CBA tulajdonos”, aki a legnagyobb adótartozók listáján is szerepel. A politikus azzal folytatta, szeretnék ha a CBA vezetése vagy a kormány számot adna arról, hogy az Eximbankon keresztül az elmúlt években hány milliárd forinttal támogatták a céget. Egyúttal azt is meg akarta tudni, hogy a vállalat tulajdonosai mennyi munkahely-teremtési támogatást kaptak. Magyarázatként hozzáfűzte: egy általa létrehozott Facebook-oldalon a cég dolgozói azt jelzik, hogy nem adják ki a szabadságukat és nem kapják meg a túlórapénzüket. Ezek a bejegyzések „egyértelműen” azt jelzik, hogy retorziók érték azokat a dolgozókat, akik nem mentek el a rendezvényre.

Azzal folytatta, szeretnék tudni, a NAV vizsgálja-e, hogy a CBA-nál kerültek-e be olyan külföldről vásárolt termékek, amelyek után nem fizették be az áfá-t. 

A sajtótájékoztató közben megjelent a helyszínen Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója, aki néhány dolgozójukkal együtt pogácsát és aprósüteményt kínált a résztvevőknek és a nézelődőknek. Varju Lászlót is megkínálták, aki csak azután vett belőle, hogy tisztázta, az ételek nem közvetlenül a CBA-ból, hanem egy velük egy épületben lévő pékségből származnak.

Fodor Attila sajnálatosnak nevezte, hogy a politikus nem közvetlenül őket kereste meg a vádakkal. Hangsúlyozta korábbi érvelésüket, hogy két tulajdonosuk egy magánlevelet írt, amiben semmiféle kötelező érvényű utasítást nem fogalmaztak meg és a rendezvényről távolmaradókat sem érte semmilyen retorzió. Kijelentette: erről bármely dolgozójukat meg lehet kérdezni. Azt is hozzátette: egy adófolyószámlával korábban már bizonyították, hogy nem áll fenn az a tartozás, amivel kapcsolatban Varju László a NAV feketelistáját emlegette.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. november 20. 17:12
"Ezek a bejegyzések „egyértelműen” azt jelzik, hogy retorziók érték azokat a dolgozókat, akik nem mentek el a rendezvényre." Én ott voltam a Békemeneten, de biz Isten nem volt névsorolvasás.
galamb
2013. november 20. 16:58
..."Varju Lászlót is megkínálták, aki csak azután vett belőle, hogy tisztázta, az ételek nem közvetlenül a CBA-ból, hanem egy velük egy épületben lévő pékségből származnak."... Éhes a varjú ! http://1.bp.blogspot.com/_NbNhv4W5Mis/TS1mBfpGjzI/AAAAAAAADYM/Sg8euyt5Qa8/s1600/varjak.gif Télen fínom a pogácsa is ! http://www.pixter.hu/index.php?page=kep_ki&id=3576&uid=168039&hash=IsxZ7z&w=620&h=560
Gombóc XVI. Artúr
2013. november 20. 16:51
Az a helyzet, hogy ha vért is izzad a Böszme által vezetett Degeneráltak Kompániája, a Parlamentbe akkor sem fognak bekerülni. Ez pedig azért jó, mert Böszme már kijelentette, hogy ha nem kerülnek be az ország házába, akkor a párt szét fog esni, mert a "kinti élet" már nem fogja egyben tartani a pártját. Remélem a próféta beszélt belőle...
kjkj945
2013. november 20. 16:34
dinka http://www.youtube.com/watch?v=ZPr9ynq_sfc egy jó pogácsára!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!