220 millió forintba került az augusztus 20-ai állami ünnepség

2014. augusztus 21. 21:34

Mintegy 220 millió forintot költöttek az augusztusi 20-ai központi rendezvényekre, ebből 150 millió forint volt csak a tűzijáték költsége. Az augusztus 20-i központi állami rendezvényeket idén először szervezte meg és hajtotta végre a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.

2014. augusztus 21. 21:34

Az augusztusi 20-ai központi rendezvényekre az előzetes számítások alapján nagyjából 220 millió forintot költöttek, ebből 150 millió forintot fordítottak a tűzijátékra – közölte Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalt (HM NRH) is felügyelő helyettese államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Elmondta: a szervezők fel voltak készülve minden eshetőségre, és az időjárás miatt voltak ugyan minimális kockázatok, de végül egyetlen augusztus 20-ai rendezvényt sem kellett módosítani, elhalasztani vagy megszakítani, minden az előzetes tervek szerint zajlott. A rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a meteorológiai szolgálattól félóránként kapott előrejelzéseket folyamatosan elemezte; a vezérőrnagy közlése szerint a meteorológusok egész nap pontos prognózist adtak.

A tűzijáték este 9 órakor rendben elkezdődött, a becslések szerint több mint százezren nézték végig a helyszínen – jelezte. Közölte: 35 esetben volt szükség a mentők segítségére, hét embert vittek kórházba ellátásra, de súlyos eset nem volt; a rendőrök csupán két esetben kellett intézkedniük.

Az augusztus 20-i központi állami rendezvényeket idén először szervezte meg és hajtotta végre a honvédelmi tárca. Az új kormányzati struktúrában az eddigi Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyett a HM lett a kormányhatározatban rögzített központi ünnepségek – így március 15., augusztus 20. és október 23., továbbá tizenegy külön nevesített emléknap, valamint az előre meg nem határozott kiemelt rendezvények – fő szervezője.

Kun Szabó István hangsúlyozta: rendkívül jó együttműködést tapasztalt minden közigazgatási és más közreműködő szervvel, amely valamilyen módon részt vett az ünnepi rendezvények előkészítésében és lebonyolításában. Jelezte, már október 6-ára és október 23-ára is készülnek, de most szombaton is lesz feladatuk: Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál lesz megemlékezés a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapján.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Judah Ben Hur
2014. augusztus 22. 09:38
A balos balfax depressziós lúzereknek is tetszett! A bajunk azzal van,hogy pofátlanul rabolva széthordják az országot és a sok agymosott nyitott szájjal,csorgó nyállal tapsol a csúti legénynek. Ezzel van a bajunk,hogy mivé lett ez a qrvaország!
balbako_
2014. augusztus 22. 08:25
Jaj! Jaj! Ez mennyi is lélegeztető gépben?
kitiltott
2014. augusztus 22. 00:57
szerintem minden idők egyik legjobb tűzijátéka volt..a balos balfax depressziós lúzereken kívül mindenkinek tetszett..de még közűlük is párnak "titokban" tetszett
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. augusztus 21. 23:50
Csakhogy ezt nem hisszük el. Karcsúsított adat, de már várom a pozitív mutatókat mennyit hoz ez nekünk (mondjuk ez a nekünk is már tudjuk ki az a 3) mert kb. senkit nem érdekel már 20 éve a tüzijáték. Ja, a tömeg. Hát a 10 millióból pont annyit érdekel aki oda kimegy. Meg a seftes száraz-okádékperec árusokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!