Oszkó: 2009 nyarán szembesültem a telekcsere-szerződéssel

2014. december 11. 13:51

A sukorói telekcsere-ügylettel kapcsolatos politikai támadások miatt, 2009-ben indított vizsgálatot a Pénzügyminisztérium, de a vizsgálat nem tárt fel lényeges problémákat – mondta tanúvallomásában Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter.

2014. december 11. 13:51

A Pénzügyminisztérium 2009 nyarán indított vizsgálatot a sukorói telekcsere-szerződéssel kapcsolatban, miután számos politikai támadás érte az ügyet, és sorozatosan parlamenti interpellációkra kellett válaszolni – mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit a földcserék ügyében 2013 januárja óta folyó büntetőperben tanúként hallgatott meg a Szolnoki Törvényszék csütörtökön.

Tanúvallomásában közölte, hogy miután a 2008 júliusában megkötött telekcsere ügylet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél zajlott, a szaktárca onnan kért adatokat, a vizsgálathoz, ami nem zárult olyan eredménnyel, hogy „érdemi jelentős problémák merültek volna fel”.

Később, más szervezetek, így az ügyészség, az Állami Számvevőszék (ÁSZ)további érdemi információkat bocsátott a minisztérium rendelkezésére. Ezek sorában az ÁSZ jelentésében megkérdőjelezte a telekcsere értékarányosságát, illetve azt, hogy a megfelelő közérdek fennállt-e az ügylethez, de ezután már a bíróságtól és az ügyészségtől várták az értékaránytalanság megállapítását – jelentette ki Oszkó Péter.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2014. december 11. 18:14
Ja, én meg a Hamupipőke vagyok. >:-D
kukagyerek
2014. december 11. 17:10
peti, csak nyugi! Addig ameddig a felcsúti ólavató van hatalmon, addig a hajad szála sem fog görbülni. Tudod! Kéz, kezet mos.
liberálzöld.
2014. december 11. 15:25
Na, akkor próbálkozzunk a Sukoró üggyel. Hátha hajlandó lesz azzal foglalkozni a köznép és nem folyton a Fideszes korrupciókkal, lopásokkal foglalkozik. Elfelejthetitek, mint Mészáros a milliárdot!
öszödibeszéd
2014. december 11. 14:55
ja, hát itt nem történt korrupció, áh nem, ezt még az ATV is bemondta a híveknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!