Juhász: Testvérét tenné testvérvárosi tanácsnoknak az V. kerületi polgármester

2015. március 11. 15:40

Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest V. kerületének fideszes polgármestere a testvérét, Szentgyörgyvölgyi Gábort javasolja a kerület testvérvárosi tanácsnokának, havi 220 ezer forintért – írja Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Facebookon. Ez lenne a polgármester testvérének a negyedik önkormányzati pozíciója.

2015. március 11. 15:40

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Facebookon közölte: Szentgyörgyvölgyi Péter, Budapest V. kerületének fideszes polgármestere a testvérét, Szentgyörgyvölgyi Gábort javasolja a kerület testvérvárosi tanácsnokának, havi 220 ezer forintért. A javaslatról a kerület képviselő-testülete dönt.

A testvérvárosi tanácsnoki pozíció elnyerése esetén a polgármester testvére a testvérvárosi utakat szervezné a polgármesternek, havi 220 ezer forintért.

A polgármester testvére Juhász közlése szerint már eddig is három pozícióban végez munkát az V. kerületnek: egy önkormányzati bizottság elnöke, egy másiknak meg alelnöke 220-220 ezer forintért, emellett felügyelőbizottsági tag lett az Arany 10 kultúrházban 220.500 forintért.

Juhász Péter a polgármesteri javaslatot is mellékelte bejegyzéséhez.

Frissítés: 

Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Sajtóosztálya a következő közleménnyel reagált Juhász állítására:

„Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor önkormányzati képviselőként és bizottsági elnökként is az önkormányzati törvényen alapuló önkormányzati rendelet alapján részesül havi juttatásban. Ugyanez a rendelet rendelkezik arról, hogy a bizottsági alelnököket nem illeti külön juttatás. Felügyelő bizottsági tagként pedig a kormányrendelet által szabályozott fizetés illeti meg.

Arról, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor testvérvárosi tanácsnok lesz-e, a holnapi testületi ülés folyamán születik csak döntés.

Elutasítunk minden olyan vádaskodást, ami Szentgyörgyvölgyi Péter testvérével kapcsolatosan a médiában szárnyra kapott. Szentgyörgyvölgyi Gábor az ezt megelőző években is dolgozott a belvárosiakért, tisztességes versenyben nyerte meg a választásokat, a belvárosi önkormányzati képviselők közt a legmagasabb számmal, a szavazatok 60,54%-ával. Szentgyörgyvölgyi Gáborra ugyanazok a jogok és kötelezettségek érvényesek, mind minden képviselőre a testületben.

Juhász Péter megint félrevezeti a közvéleményt, hiszen lehetősége lenne részt venni az önkormányzat munkájában, ennek a kötelességének azonban nem tesz eleget. Bizottsági helyéről lemondott, a munkában nem volt hajlandó részt venni, csak a minden alapot nélkülöző rágalomhadjáratával foglalkozik.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata
Sajtóosztály”

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. március 12. 15:14
"Tanulságos végigböngészni Karvalits és Szelényi Zsuzsanna vagyonnyilatkozatait is. Ha hinni lehet a leírtaknak, akkor a pár a jegybanki évek alatt semmivel sem bővítette vagyonát. Mindvégig csak a korosodó Citroent és az öreg Opel Astrát, továbbá a 180 négyzetméteres lakást és a vidéki présházat birtokolták, miközben néhány millió forintra rúgó megtakarításaik még csökkentek is. A mesés jövedelmet tehát elverték – a papírok szerint." pestisracok.hu/tobb-mint-haromszazmilliot-keresett-bajnai-gordon-bizalmasa-jegybanknal/
brekker
2015. március 12. 15:00
"Az ügyészség szerint 2007-2008-ban szükségtelen, jobbára nem is teljesített szerződések nyomán havi több százezer forintos tanácsadói díjakat fizettettek egymásnak egyes vádlottak: Erzsébetváros három zuglói képviselőnek összesen mintegy 20 millió forintot, Zugló pedig hasonló jogcímen szintén három embernek fizetett összesen mintegy 28 milliót. A vádirat szerint érdemi tanácsadás nem történt, több esetben úgy állították ki a teljesítésigazolást, hogy azt okmány nem támasztotta alá." pestisracok.hu/hunvald-gyorgyot-jogerosen-felmentettek-hutlen-kezeles-vadja-alol/
brekker
2015. március 12. 14:52
Ángyán terít: Maffiózók! Patkányok! Zenélő tehenészet! https://www.youtube.com/watch?v=erqZe0H4psw
BőröndÖdön
2015. március 12. 08:48
Kádár népével mindent meg lehet csinálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!